: Κατά την σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, η κυβερνητική εκπρόσωπος  Αριστοτελία Πελώνη αναφέρθηκε στα προνόμια που θα έχουν όσοι κάνουν το .

Τι θα ισχύει για τους εμβολιασμένους

Η κυβερνητική εκπρόσωπος ανέφερε ότι «εάν δεν προχωρήσει ο εμβολιασμός όλου του ενήλικου πληθυσμού η συζήτηση για τα προνόμια δεν μπορεί να προχωρήσει πρακτικά».

Σε επόμενη ερώτηση, μάλιστα, αναφέρθηκε στον εμβολιασμό της ηλικιακής ομάδας 18-29 ετών για την οποία, όπως είπε, αναμένονται ανακοινώσεις τις επόμενες ημέρες.

Παράλληλα η κυρία Πελώνη είπε ότι μέσα στην εβδομάδα θα υπάρχουν ανακοινώσεις για την αλλαγή στο ωράριο απαγόρευσης κυκλοφορίας και στον ορίζοντα ανοίγματος και άλλων δραστηριοτήτων χωρίς να κάνει ειδική ονομαστική αναφορά.

Η κυρία Πελώνη παρατήρησε στην εισαγωγική της τοποθέτηση ότι «η επιδημιολογική εικόνα στη χώρα βελτιώνεται, αλλά παραμένει ευμετάβλητη».

«Το επιδημιολογικό φορτίο παρουσιάζει συνεχή, αλλά αργή αποκλιμάκωση και σε ορισμένες περιπτώσεις τοπικές εξάρσεις» πρόσθεσε η ίδια.

Όπως είπε «η συχνότητα των νέων σε ενήλικες άνω των 60 ετών έχει μειωθεί σημαντικά και η διάμεση ηλικία των νέων φορέων έχει κατέλθει στα 36 έτη. Οι εισαγωγές στα νοσοκομεία μειώνονται. Οι νοσηλευόμενοι στη μεγάλη πλειονότητά τους είναι ανεμβολίαστοι».

«Τα στοιχεία αυτά επιβεβαιώνουν τη σημασία των αυτοδιαγνωστικών τεστ και κυρίως των εμβολιασμών. Υποδεικνύουν ταυτόχρονα ότι οφείλουμε να τηρούμε τα μέτρα ατομικής και συλλογικής προστασίας, προκειμένου να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας και τους γύρω μας, αλλά και να αποτρέψουμε νέα έξαρση» συνέχισε η κυρία Πελώνη.

Όπως τόνισε «έχουμε ευθύνη να για να αποκτήσουμε ασπίδα προσωπικής προστασίας και να χτίσουμε το τείχος ανοσίας στη χώρας μας. Ο εμβολιασμός είναι ο μόνος δρόμος προς την ελευθερία».

Κορονοϊός -εμβόλια: Θα υπάρξει τρίτη δόση; 8 ερωτήσεις απαντούν στο ερώτημα

Κορονοϊός – Παγώνη: Νέα καραντίνα αν δεν εμβολιαστούν οι άνω των 60

Εμβολιασμοί μαθητών: Ποιές οι πιθανότητες να εμφανιστούν παρενέργειες στα παιδιά