Όπως όλα δείχνουν, έρχεται τέλος για το επίδομα – Ο Κωστής Χατζηδάκης σε δηλώσεις του στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ προανήγγειλε την ανατροπή σε όσα θα πει από το βήμα της ΔΕΘ ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Μέχρι τις αρχές Σεπτεμβρίου γνωρίζαμε πως και για Νοέμβριο και Δεκέμβριο είχε σχεδόν «κλειδώσει» και αναμενόταν η επίσημη ανακοίνωση από τον ίδιο τον πρωθυπουργό στη Θεσσαλονίκη.

Ειδικότερα, μετά την κακοκαιρία Daniel που έφερε τρομακτικές καταστροφές στη Θεσσαλία, αλλά και απώλειες ανθρώπινων ζωών, το υπουργείο Οικονομικών ξαναγράφει τα μέτρα προκειμένου να μην ξεφύγουν τα δημοσιονομικά.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Οικονομικών, ή όχι, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι εξαιτίας της κακοκαιρίας, θα κατατεθεί συμπληρωματικός προϋπολογισμός, ενώ για την παράταση ανέφερε ότι θα πρέπει να βρεθούν κονδύλια για να υποστηριχθούν οι πληγέντες και να μην κινδυνεύσουν τα δημοσιονομικά μεγέθη.

Πάντως, το μέτρο θα καλύψει, χωρίς να υπάρχει καμία αλλαγή, τους μήνες Αύγουστο, Σεπτέμβριο και Οκτώβριο.

Πότε είναι η αίτηση του Market Pass 2

Οι αιτήσεις ξεκινούν την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2023, και οι δικαιούχοι θα έχουν περιθώριο για αίτηση μέχρι την Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2023. Εξαιρούνται οι παλαιοί δικαιούχοι, που σύμφωνα με τα παραπάνω, έχουν περιθώριο 10 ημερών για να τροποιήσουν τις αιτήσεις τους.

Σύμφωνα με την ΚΥΑ που εκδόθηκε, οι καταναλωτές μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις είτε μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας vouchers.gov.gr είτε μέσω των ΚΕΠ, από την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2023 έως και την Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2023 για τη λήψη της οικονομικής ενίσχυσης για τους μήνες Αύγουστο, Σεπτέμβριο και Οκτώβριο 2023.

Πώς κάνω αίτηση για Market Pass 2 στο gov.gr

Όσοι δικαιούχοι θα χρειαστεί να κάνουν αίτηση για Market Pass 2, θα πρέπει να εισέρχονται στην πλατφόρμα vouchers.gov.gr , χρησιμοποιώντας τους προσωπικούς σας κωδικούς για το TAXISNet.

Ακολουθεί η εξής διαδικασία:

Μετά την είσοδο στην εφαρμογή, ο δικαιούχος συμπληρώνει και επιβεβαιώνει τα στοιχεία επικοινωνίας του, δηλαδή τον αριθμό του κινητού του τηλεφώνου και τη διεύθυνση e-mail.

Έπειτα, επιλέγει τον τρόπο πίστωσης, δηλαδή είτε την έκδοση ψηφιακής χρεωστικής κάρτας είτε την κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό, καθώς και το πιστωτικό ίδρυμα με το οποίο επιθυμεί να συνεργαστεί.

Εάν επιλέξετε τα μετρητά στην τράπεζα, τότε θα πρέπει να έχετε διαθέσιμο το IBAN ενεργού τραπεζικού λογαριασμού, στον οποίο είστε τουλάχιστον συνδικαιούχος.

Στη συνέχεια, η πλατφόρμα θα επιβεβαιώσει τα στοιχεία επικοινωνίας – στο κινητό τηλέφωνο θα λάβετε έναν κωδικό με SMS, ενώ στο e-mail θα λάβετε ένα μήνυμα με ενεργό link.

Πότε πληρώνεται το Market Pass 2

Οι ενισχύσεις για τους μήνες Αύγουστο, Σεπτέμβριο και Οκτώβριο 2023 θα καταβληθούν:

Έως την 29η Σεπτεμβρίου 2023: α) για τις αιτήσεις που θα υποβληθούν έως και την 25η Σεπτεμβρίου 2023 β) για όσους είχαν λάβει ήδη την ενίσχυση κατά την προηγούμενη περίοδο και είναι εκ νέου δικαιούχοι. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι οι φορολογικές δηλώσεις των δικαιούχων να έχουν εκκαθαριστεί έως την 25η Σεπτεμβρίου 2023.

Έως την 5η Νοεμβρίου 2023 για τις αιτήσεις που θα υποβληθούν μετά την 25η Σεπτεμβρίου και έως την 31η Οκτωβρίου 2023, και για όσους οι φορολογικές δηλώσεις εκκαθαριστούν μετά την 25η Σεπτεμβρίου.

Σημειώνεται ότι ενδέχεται λόγω επεξεργασίας των στοιχείων από τις τράπεζες, οι δικαιούχοι να δουν τα ποσά πιστωμένα στους λογαριασμούς τους 1-2 ημέρες αργότερα από τις ανωτέρω αναφερθείσες ημερομηνίες.