Δευτέρα η ημέρα των φόρων – Τι καλούνται να πληρώσουν εκατ. φορολογούμενοι

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔28/09/2019 - 12:03 | Author: Newsroom Ipaidia

Έως την Δευτέρα οι υπόχρεοι φορολογούμενοι θα πρέπει να καταβάλουν την πρώτη δόση του αλλά και την δεύτερη από τις τρεις δόσεις του φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων, όπου το ποσό που καλούνται να πληρώσουν οι φορολογούμενοι ανέρχεται σε περίπου 1,1 δισ. ευρώ

Ο ΕΝΦΙΑ θα πληρωθεί σε πέντε δόσεις με την τελευταία να πρέπει να πληρωθεί στο τέλος Ιανουαρίου 2020. Το ποσό της κάθε δόσης, είναι περίπου 550 εκατ. και καλούνται να πληρώσουν οι περίπου 7,4 εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων.

Εκτός από τις παραπάνω φορολογικές υποχρεώσεις οι φορολογούμενοι που έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τη φορολογική διοίκηση έχουν το δικαίωμα να τις ρυθμίσουν με τη ρύθμιση των 120 δόσεων.

Η προθεσμία για τη ρύθμιση εκπνέει στις 30 Σεπτεμβρίου ενώ σίγουρο μετά το πράσινο φως των δανειστών είναι ότι θα δοθεί παράταση ενός μήνα.

Για να διατηρήσει ένας οφειλέτης τη ρύθμιση των θα πρέπει είτε να ρυθμίζει με την πάγια ρύθμιση των 12 δόσεων είτε να εξοφλεί εμπρόθεσμα τις τρέχουσες φορολογικές οφειλές, όπως είναι ο ΕΝΦΙΑ και ο φόρος εισοδήματος.

  • Ακολουθείστε το iPaidia στο Google News

  Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr

  Η Παιδεία στο Viber ΕΔΩ !  • express

   europalso

  Enter your email address: