Τα στελέχη της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος αναμένουν τα αποτελέσματα της ανάσυρσης δεδομένων από το κινητό τηλέφωνο, τον σταθερό και φορητό υπολογιστή του Μάκη.

Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, από τα ψηφιακά πειστήρια περιμένουν απαντήσεις για το ενδεχόμενο το άτυχο παιδί να ανέβαζε βίντεο από ριψοκίνδυνα παιχνίδια της «παρέας», αν πειραματιζόταν και αν έπαιζε τέτοια επικίνδυνα παιχνίδια με φίλους και «κολλητούς» του.

Τα στελέχη της Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, που ερευνούν το θάνατο του 14χρονου Μάκη, εξετάζουν αν το τραγικό συμβάν είναι «προϊόν» ενός τέτοιου παιχνιδιού, επίδειξης δύναμης και «ανδρισμού» μεταξύ φίλων, που όμως δεν σχετίζεται με τη δημοφιλή διαδικτυακή πλατφόρμα.

Παρέες ανηλίκων επιδίδονται σε κάθε λογής παιχνίδια κλιμακούμενου κινδύνου, στα πλαίσια μιας επίδειξης δύναμης μεταξύ φίλων, που πολλές φορές παίρνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Οι Αρχές δεν έχουν ακόμα αποκλείσει το ενδεχόμενο της αυτοκτονίας, προσπαθούν όμως να διαπιστώσουν τη βασιμότητα των αναφορών της μητέρας του αγοριού, που παρέθεσε στοιχεία, εκφράζοντας την πεποίθησή της ότι το παιδί της μπορεί να συμμετείχε με φίλους του σε κάποιο «παιχνίδι» επίδειξης δύναμης.

Μέχρι στιγμής, από τις 15 καταθέσεις που έχουν λάβει οι αστυνομικοί, δεν έχουν διακρίνει με σαφήνεια αν η αυτοκτονία «πυροδοτήθηκε» λόγω σχολικού εκφοβισμού ή από άλλα άγνωστα προβλήματα. Από την ηλεκτρονική εξερεύνηση των ψηφιακών πειστηρίων οι αστυνομικοί θα εξετάσουν όλα τα ενδεχόμενα, όπως αν «είδε κάπου τον βρόγχο στην κουκέτα», «αν αντέγραψε από κάπου αυτόν τον μηχανισμό θανάτου», «αν λειτούργησε αυτοβούλως με στόχο την αποτύπωση της ενέργειάς του». Οι αστυνομικοί, αυτή την εβδομάδα, αναμένεται να καλέσουν και τον πιο κολλητό φίλο του άτυχου Μάκη, προκειμένου να συλλέξουν όσο το δυνατόν περισσότερα στοιχεία.