Δεκαπέντε μήνες μετά τη διεξαγωγή των εξετάσεων , έχουν προχωρήσει οι για μόλις 51 επιτυχόντες από τους συνολικά 14.837.

Μεταξύ των επιτυχόντων που βρίσκονται σε καθεστώς αναμονής είναι και η αρχιτέκτονας Μυριάνθη Μουσά.

Αν και αρχικά επιφυλακτική, καθώς άκουσε για τη διεξαγωγή του πρώτου γραπτού διαγωνισμού, αποφάσισε να συμμετάσχει. Ως αρχιτέκτονας στο ελεύθερο επάγγελμα για χρόνια, η εργασιακή ανασφάλεια είχε γίνει συνώνυμη της καθημερινότητάς της, γεγονός που την ώθησε να δώσει εξετάσεις και να διακριθεί στον διαγωνισμό.

Μαζί με τη Μυριάνθη Μουσά, χιλιάδες επιστήμονες όλων των ηλικιών, με επαγγελματικές και οικονομικές υποχρεώσεις και οικογένειες, αφιέρωσαν χρόνο και, σε ορισμένες περιπτώσεις, χρήματα για να παρακολουθήσουν φροντιστήρια.

«Νέοι άνθρωποι που βρίσκονταν μέχρι τότε σε καθεστώς ανασφάλιστης εργασίας αλλά και μεγαλύτερης ηλικίας, οι οποίοι δεν έχουν μεταπτυχιακά, και δέχονταν ηλικιακό ρατσισμό καθώς δεν μπορούσαν να βρουν εργασία στον ιδιωτικό τομέα. Όλοι πιστέψαμε στον διαγωνισμό και στο γεγονός ότι θα διοριστούμε», είπε η ίδια μιλώντας στην εφημερίδα «Καθημερινή».

: Πότε έρχονται τα οριστικά αποτελέσματα

Τα οριστικά αποτελέσματα αναμένονται στα τέλη Ιουνίου, ενώ για τη μεγαλύτερη προκήρυξη καταβάλλονται προσπάθειες ώστε τα προσωρινά αποτελέσματα να δημοσιευθούν στα τέλη Ιουλίου.

Έρχεται και δεύτερος μεγάλος διαγωνισμός

Παράλληλα, το 2025 προγραμματίζεται να διεξαχθεί ο δεύτερος διαγωνισμός του ΑΣΕΠ, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, θα αφορά 15.000 μόνιμες θέσεις. Ωστόσο, οι επιτυχόντες του πρώτου διαγωνισμού ζητούν η διεξαγωγή του να γίνει στα τέλη του έτους, ώστε να εξασφαλιστεί πρώτα η πρόσληψη όλων όσων πέτυχαν στον πρώτο διαγωνισμό.

Πανελλήνιες 2024: Θέματα και απαντήσεις πανελλαδικών - Εκτιμήσεις Βάσεων 2024 - Δείτε εδώ όλα τα ΝΕΑ