Ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, και ανοίγει τον δρόμο για 1.264 νέες. Όσα πρέπει να ξέρετε

Πιο αναλυτικά, το σχέδιο νόμου που έχει τίτλο, «Δημοτική Αστυνομία, Φορείς Λαϊκών Αγορών, Απλούστευση διαδικασιών μεταξύ Ο.Τ.Α. και Αποκεντρωμένων Διοικήσεων και λοιπές ρυθμίσεις του Υπουργείου Εσωτερικών», καθορίζει όχι μόνο τη διαδικασία προσλήψεων, αλλά εν γένει τη λειτουργία και τις αρμοδιότητες του θεσμού που επιχειρεί να επαναφέρει το υπουργείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στόχος της κυβέρνησης είναι, αφού ψηφιστεί το εν λόγω νομοσχέδιο, να κινήσουν άμεσα οι διαδικασίες ώστε να είναι έτοιμη η σχετική προκήρυξη τον Φεβρουάριο.

Πώς θα γίνουν οι προσλήψεις

Οι . Πλέον, σύμφωνα με το άρθρο 2 του Ν.4765/2021, το ειδικό ένστολο προσωπικό της δημοτικής αστυνομίας υπάγεται στις διαδικασίες πρόσληψης μέσω ΑΣΕΠ, ενώ παλαιότερα το προσωπικό αυτό εξαιρούνταν από τις διαδικασίες πρόσληψης μέσω ΑΣΕΠ,, και η πρόσληψη γινόταν με τις διατάξεις του ΠΔ 135/06.

Αφού λοιπόν ψηφιστεί το σχετικό νομοσχέδιο, το υπουργείο Εσωτερικών θα στείλει στο ΑΣΕΠ το προσχέδιο της προκήρυξης, ώστε η Αρχή να αναλάβει την έκδοση της προκήρυξης του διαγωνισμού.

Η προκήρυξη για τη δημοτική αστυνομία θα καθορίζει τον αριθμό των προσλήψεων καθώς και την κατανομή τους ανά δήμο αλλά και ανά βαθμίδα εκπαίδευσης.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, στον διαγωνισμό της δημοτικής αστυνομίας θα ζητούνται άτομα από όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης, Πανεπιστημιακής (ΠΕ), Τεχνολογικής (ΤΕ) και Δευτεροβάθμιας (ΔΕ).

Πανελλήνιες 2024: Θέματα και απαντήσεις πανελλαδικών - Εκτιμήσεις Βάσεων 2024 - Δείτε εδώ όλα τα ΝΕΑ