Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, θερμοπληξία και έλλειψη οξυγόνου είναι, το οποίο ξέχασε ο πατέρας του στο αυτοκίνητο για πολλές ώρες.

Τη συγκεκριμένη πληροφορία μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός MEGA, ενώ όπως όλα δείχνουν το παιδί έμεινε για πολλές ώρες κλειδωμένο στο αυτοκίνητο. Ο πατέρας κατηγορείται για το κακούργημα της θανατηφόρας έκθεσης του βρέφους, ενώ πήρε προθεσμία για να απολογηθεί.

Μάλιστα, ο δικηγόρος του 37χρονου αποκάλυψε τα πρώτα λόγια που είπε ο εντολέας του μετά την ασύλληπτη τραγωδία. Όπως είπε ο κ. Δημήτρης Λαμπράκης, το μήνυμα που στέλνει ο εντολέας του είναι «να μη ζήσει κανένας άνθρωπος αυτή την κατάσταση».

Ο ίδιος ανέφερε σε δηλώσεις του ότι τόσο ο πατέρας όσο και η 27χρονη μητέρα επιχείρησαν να θέσουν τέλος στη ζωή τους, μόλις συνειδητοποίησαν, ότι το μωρό τους δεν ζει.

Σε λίγο αναμένεται και το πόρισμα του ιατροδικαστή ο οποίος έκανε τη νεκροψία – νεκροτομή στο άψυχο κορμάκι του βρέφους.
Πώς έγινε η τραγωδία

Ο 37χρονος πατέρας είχε πάρει το κοριτσάκι για να το πάει στον βρεφονηπιακό σταθμό και στη συνέχεια θα μετέβαινε στην εργασία του. Ωστόσο, για άγνωστο, μέχρι στιγμής, λόγο ξέχασε το μωρό στο πίσω κάθισμα, πάρκαρε το αυτοκίνητο στο πάρκινγκ, μπήκε στο υπηρεσιακό του όχημα και έφυγε για τη δουλειά του (σ.σ. στη Λευκάδα), αφήνοντας το μωρό κλειδωμένο μέσα στο ΙΧ.

Οι ώρες περνούσαν και ο 37χρονος εργαζόταν. Κάποια στιγμή η σύζυγός του μετέβη στον σταθμό για να πάρει το παιδάκι, όπου ενημερώθηκε ότι δεν είχε πάει. Αμέσως κάλεσε τον σύζυγό της για να δει τι έχει συμβεί. Εκείνος τότε αντιλήφθηκε τι είχε γίνει και μετέβησαν άμεσα στο πάρκινγκ, όπου βρήκαν το μωράκι αναίσθητο, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Τάσου Γιαπρακά για το OPEN.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το κοριτσάκι είχε αφρούς στο στόμα. Άμεσα μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο, όπου οι γιατροί δεν κατάφεραν να το επαναφέρουν στη ζωή και διαπιστώθηκε ο θάνατός του.