Απαγόρευση κυκλοφορίας – Πιερρακάκης: «Λάβαμε πάνω από 1.000.000 sms στο 13033 σε μια μέρα»

Απαγόρευση κυκλοφορίας – Πιερρακάκης: «Λάβαμε πάνω από 1.000.000 sms στο 13033 σε μια μέρα»

Ο υπουργός ψηφιακής διακυβέρνησης, Κυριάκος αναφέρθηκε στην πρώτη μέρα εφαρμογής του μέτρου της , στην οποία ανταποκρίθηκαν οι Ελληνες, στέλνοντας μόνο στην εφαρμογή μέσω sms στο 13033 από τα κινητά τους τηλέφωνα 1.000.000 μηνύματα.

Κορωνοϊός: Εννέα διευκρινίσεις για την απαγόρευση κυκλοφορίας

Οπως τόνισε τα 2/3 εξ αυτών ήταν έγκυρα και τα υπόλοιπα δεν ήταν σωστά απεσταλμένα. «Στο 13033 είχαμε πάνω από 1.000.000 μηνύματα. Πλέον στην πλατφόρμα, υπάρχει και η δυνατότητα της φόρμας στα αγγλικά. Για να είναι έγκυρο ένα μήνυμα, χρειάζεται μόνο τον αριθμό, το ονοματεπώνυμο και την διεύθυνση. Το SMS είναι δωρεάν και δεν κρατούνται δεδομένα στην κυβέρνηση ή στους τηλεποικοινωνιακούς πάροχους. Το μήνυμα δρα σαν απόκομμα, αντί του χαρτιού», δήλωσε αρχικά μιλώντας στο Mega ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Αναφερόμενος στις επιλογές που έχουν οι πολίτες για να λάβουν την ειδική άδεια κυκλοφορίας επεσήμανε: «Υπάρχει η δυνατότητα του SMS, οι φόρμες ή ακόμα και μια λευκή κόλλα χαρτί που μπορεί κάποιος να γράψει χειρόγραφα και να βάλει την υπογραφή του».

«Προσθέσαμε την τεχνολογία ως κομμάτι ενδυνάμωσης του πολίτη, κάτι που δεν έχει εφαρμοστεί σε άλλη χώρα. Προσπαθούμε να σκεφτόμαστε πιο καινοτόμα» επεσήμανε, ενώ κληθείς να σχολιάσει για πόσο θα διατηρηθεί το μέτρο της απαγόρευσης κυκλοφορίας τόνισε πως «οι επιδημιολόγοι και λοιμωξιολόγοι μπορούν να απαντήσουν στο εν λόγω ερώτημα. Η κυβέρνηση κάνει το καλύτερο που μπορεί. Η κατάσταση αξιολογείται συνεχώς από τα αρμόδια όργανα».

Forma.gov.gr-Απαγόρευση κυκλοφορίας: Δείτε και τυπώστε τα έντυπα για τις μετακινήσεις

Forma.gov.gr: Τι σημαίνει απαγόρευση κυκλοφορίας – Απαντήσεις για όλα όσα πρέπει να ξέρετε

Forma.gov.gr: Ξεκίνησε η λειτουργία της πλατφόρμας -Αναλυτικά όλες οι διαδικασίες

Forma.gov.gr: Βεβαίωση μετακίνησης – SMS ΕΔΩ

googlenewsΑκολουθείστε το iPaidia στο Google News

Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr

Η Παιδεία στο Viber ΕΔΩ !