Αμερικανική πρωτοβουλία για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔22/10/2017 - 14:11 | Author: Newsroom Ipaidia

Πρωτοβουλία για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους φέρεται αποφασισμένος να αναλάβει ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Στίβεν Μνούτσιν, ο οποίος συμμετείχε και στη διευρυμένη συνάντηση Τραμπ – Τσίπρα στον Λευκό Οίκο.

Αυτό αναφέρει δημοσίευμα της «Καθημερινής της Κυριακής» που σημειώνει πως οι ΗΠΑ ενδέχεται να ζητήσουν τη σύγκληση άτυπου συμβουλίου ενημέρωσης του Εκτελεστικού Συμβουλίου του ΔΝΤ -μετά τον σχηματισμό κυβέρνησης στο Βερολίνο και εφόσον ολοκληρωθεί η τρίτη αξιολόγηση- και να πιέσουν για χρονικό όριο στη λήψη των αποφάσεων σχετικά με το χρέος.
Χαρακτηριστικό του παρασκηνίου που υπήρξε -αναφέρει η εφημερίδα- είναι ότι η Κριστίν Λαγκάρντ τηλεφώνησε στον κ. Τσίπρα και επέμενε να συναντηθούν πριν από τη μετάβασή του στον Λευκό Οίκο, όπως και έγινε.
Την επομένη, ο κ. Μνούτσιν αποκάλυψε ότι επικοινώνησε μαζί του η επικεφαλής του ΔΝΤ και τον ενημέρωσε ότι όλα πήγαν καλά με τον κ. Τσίπρα, δεν υπήρξαν εντάσεις, ότι η τρίτη αξιολόγηση δεν θα έχει «εκπλήξεις» και ότι το ΔΝΤ θα επιμείνει στο θέμα του χρέους.

Loading...
  • Δια Βίου Επιλογή    ideascentral

    europalso