Ζαχαράκη: Παραμένει το ωρολόγιο πρόγραμμα στα σχολεία

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔30/04/2020 - 17:43 | Author: Newsroom Ipaidia

Σχολεία: Χωρίς περικοπές στο ωρολόγιο πρόγραμμα διδασκαλίας, αλλά με μαθήματα μέρα παρά μέρα θα είναι η επαναφορά των μαθητών στα σχολεία. Μιλώντας στον ΑΝΤ1 η υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη σημείωσε: "Πορευτήκαμε για καιρό πάνω στις εισηγήσεις των ειδικών, που μας οδηγούσαν σε λήψη αποφάσεων, το ίδιο έγινε και τώρα", διευκρίνισε η Σοφία Ζαχαράκη, για το άνοιγμα των σχολείων.

Ανοίγουν τα σχολεία -Νίκη Κεραμέως: Αντισηπτικά σε όλα τα σχολεία

Η υφυπουργός Παιδείας διευκρίνισε, ως προς τη λειτουργία της Γ’ Λυκείου ότι "το ωρολόγιο πρόγραμμα παραμένει ως έχει", αλλά τα μαθήματα θα γίνονται Δευτέρα – Τετάρτη – Παρασκευή, για το μισό τμήμα και για το άλλο μισό την επόμενη εβδομάδα, τις ίδιες μέρες. "Έτσι το δεύτερο μισό τμήμα, θα έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει ό,τι και οι συμμαθητές τους και τα παιδιά θα έχουν επάρκεια σε ύλη, στον ίδιο αριθμό μαθημάτων".

Η κ. Ζαχαράκη είπε ότι στα μέτρα υγιεινής στα σχολεία θα δοθούν πάρα πολύ αναλυτικές οδηγίες προς τους διευθυντές, τους εκπαιδευτικούς, τα παιδιά και τους γονείς, για τους κανόνες υγιεινές και θα γίνεται επισταμένο καθάρισμα μέσα στις τάξεις και πολύ συχνός αερισμός στις αίθουσες. Το ενημερωτικό υλικό που θα διανεμηθεί θα είναι έντυπο, ψηφιακό και οπτικοακουστικό.

Τι θα γίνει με τα Δημοτικά κα τις απουσίες

Σχετικά με το άνοιγμα των Δημοτικών, η Σοφία Ζαχαράκη είπε πως θα ανοίξουν "μόνο αν κριθεί ασφαλές".

Σημείωσε ότι, είναι "σαφές" ότι τα παιδιά που έχουν ευάλωτες ομάδες στο σπίτι, θα μπορούν με μια απλή βεβαίωση του γονέα να μην πάνε στο σχολείο, ενώ οι απουσίες τους δε θα προσμετρηθούν.
Δεν προβλέπεται τηλεξέταση για τα Πανεπιστήμια

Όσο αφορά στις εξεταστικές των ΑΕΙ, διαβεβαίωσε ότι θα γίνουν με την ενσωμάτωση των οδηγιών του ΕΟΔΥ και με τρόπο που θα ανακοινωθεί σύντομα. Ξεκαθάρισε πάντως ότι, "δεν προβλέπεται τηλεξετάση".

Η κ. Ζαχαράκη είπε ότι για τις εξετάσεις σε ξένες γλώσσες, οι αποφάσεις για τη διεξαγωγή τους θα ληφθούν από τους φορείς που διενεργούν τις εξετάσεις, ενώ για τις εξετάσεις σε ειδικά και πρότυπα σχολεία είπε πως "θα υπάρξουν ανακοινώσεις".

Ανοίγουν τα σχολεία: Πώς θα γίνει η επιστροφή

  • ideascentral

    europalso

Enter your email address: