Ζαχαράκη: Νωρίτερα από κάθε άλλη φορά θα αρχίσει η νέα σχολική χρονιά

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔27/05/2020 - 11:24 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

: Για το τη νέα σχολική χρονιά και για τον τρόπο λειτουργίας τους μίλησε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» η Υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη.

Δύο είναι τα βασικότερα ζητήματα που απασχολούν μαθητές και γονείς σχετικά με τη λειτουργία των και αυτά αφορούν στην κάλυψη της ύλης και στην καθαριότητα των .

Σύμφωνα με την κυρία , έχουν ήδη σταλεί οδηγίες στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση για τις προτεραιότητες σε κάθε διδακτική ενότητα, ενώ παράλληλα έχει ζητηθεί από τος μαθητές να κρατήσουν τα φετινά βιβλία προκειμένου να χρησιμοποιηθούν με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς από αρχές Σεπτέμβρη.

Δημοτικά σχολεία: Τι θα γίνει με τα βιβλία

«Είναι σαφές λοιπόν ότι θα αξιοποιηθεί το τέλος της φετινής και η αρχή της επόμενης χρονιάς για να καλυφθεί η ύλη που χάθηκε μέσα στην καραντίνα», δήλωσε η υφυπουργός, ενώ διαβεβαίωσε πως η σχολική χρονιά 2020-2021 θα ξεκινήσει νωρίτερα από οποιαδήποτε άλλη χρονιά.

Για το ζήτημα της καθαριότητας, η κυρία υποστήριξε πως το υπουργείο Εσωτερικών έχει δώσει εργαλεία για να γίνουν τετράμηνες συμβάσεις για προσωπικό καθαρισμού, αλλά και για επέκταση των συμβάσεων του παρόντος προσωπικού.

«Αν αξιοποιηθούν όλα αυτά τα εργαλεία, θα δοθούν λύσεις για να υπάρχει η ίδια καλή εικόνα σε όλα τα δημοτικά και νηπιαγωγεία όλης της χώρας», υποστήριξε η υφυπουργός.

Αναφορικά με τα παιδιά που ανήκουν τα ίδια ή μέλη της οικογένειάς τους σε ευπαθείς ομάδες, η κυρία Ζαχαράκη ισχυρίστηκε πως έγιναν σημαντικές προσπάθειες και εξακολουθούν να γίνονται μέσω της σύγχρονης και ασύγχρονης τηλεκπαίδευσης προκειμένου οι μαθητές να συνεχίσουν την εκπαιδευτική διαδικασία.

«Μάλιστα, ο σύλλογος διδασκόντων ενισχύει τα παιδιά με την αποστολή διδακτικού υλικού και τη δυνατότητα Livestreaming μέσα από την τάξη» πρόσθεσε.

Τέλος, μίλησε και για τα δίδακτρα των ιδιωτικών σχολείων υποστηρίζοντας πως αν και το κράτος έγκαιρα επέβαλε την απόφαση που ορίζει ότι όταν δεν προσφέρεται κάποιου είδους υπηρεσία, να μην υπάρχει υποχρέωση καταβολής διδάκτρων, αυτή είναι μια ιδιωτική συμφωνία που αφορά αποκλειστικά τα δύο μέρη. Για τα ειδικά σχολεία, σημείωσε πως εντός της ημέρας αναμένονται ειδικές οδηγίες για τη λειτουργία τους.

 

Κεραμέως: Oμόφωνη η εισήγηση των ειδικών για το άνοιγμα των Δημοτικών Σχολείων

Κεραμέως: Γιατί ανοίξαμε τα δημοτικά - Τι θα γίνει με τα παιδιά του Ολοήμερου

Κεραμέως: Νωρίτερα η έναρξη της σχολικής χρονιάς το Σεπτέμβρη

Κεραμέως: Δεν μπορεί να υπάρχει κανονικότητα χωρίς ανοιχτά σχολεία  • Ακολουθείστε το iPaidia στο Google News

    Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr    • ideascentral

      europalso

    Enter your email address: