Ζαχαράκη για τις χαμένες ώρες: Εξετάζονται e-class, μαθήματα εξ αποστάσεως και μαθήματα το Σάββατο

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔11/03/2020 - 18:15 | Author: Newsroom Ipaidia

Tα σενάρια που μελετά το υπουργείο Παιδείας για αναπλήρωση των χαμένων ωρών στα σχολεία λόγω της αναστολής των μαθημάτων για 14 ημέρες, αποκάλυψε η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη στον Αθήνα 9.84 και τη “Στάση των Δύο”.

Διαβεβαίωσε ότι «δεν υπάρχει κίνδυνος να χαθεί η χρονιά και ότι θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια διαχείρισης της διδακτέας ύλης, ακόμα και αν χρειαστεί να παραταθεί η αναβολή των μαθημάτων σε περίπτωση κλιμάκωσης της κατάστασης με τον κορονοϊό

Η κυρία Ζαχαράκη είπε πως στα υπό εξέταση μέτρα συγκαταλέγονται η αναπροσαρμογή του προγράμματος στα σχολεία με 35λεπτα αντί 45λεπτα μαθήματα και η κατάργηση των εκδρομών. Παράλληλα, δεν απέκλεισε -όπως και στο παρελθόν- να γίνουν μαθήματα και τα Σάββατα, αλλά και κάποιες ημέρες από το Πάσχα και το καλοκαίρι.

Πρόσθεσε, ότι διερευνάται και η εφαρμογή της καινοτόμου προσέγγισης της εξ΄ αποστάσεως εκπαίδευσης, γνωρίζοντας -όπως σημείωσε- πως σε κάποια σπίτια δεν υπάρχουν υπολογιστές. Επίσης, τόνισε ότι τα παιδιά θα ενημερωθούν και για την αναρτημένη ψηφιακή μορφή των βιβλίων καθώς και του εκπαιδευτικού υλικού. Το υπουργείο Παιδείας επεξεργάζεται παράλληλα το μοντέλο της ηλεκτρονικής τάξης (e-class) και την πιλοτική εφαρμογή του.

«Όλα τα σενάρια είναι ανοικτά. Εξετάζονται και συναρτώνται με την εξέλιξη και τη δυναμική εξάπλωσης του ιού, όπως και το ενδεχόμενο παράτασης της αναστολής μαθημάτων» επεσήμανε στον 9.84 η υφυπουργός Παιδείας.

Νίκη Κεραμέως: Δεν πρόκειται να χαθεί ούτε η σχολική χρονιά ούτε οι Πανελλήνιες

Νίκη Κεραμέως: Ανοιχτό το ενδεχόμενο να παραταθεί το κλείσιμο των σχολείων μετά τις 14 ημέρες

Νίκη Κεραμέως για κλειστά σχολεία: Μελετάμε την άμεση εφαρμογή της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης

Νίκη Κεραμέως: Μετάθεση Πανελληνίων τον Ιούλιο και επιμήκυνση του διδακτικού έτους εάν χρειαστεί

  • ideascentral

    europalso

Enter your email address: