Χανιά: Συνεργασία Δήμου και Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου σε θέματα Ειδικής Αγωγής

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔10/10/2020 - 19:34 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

Ολοκληρώθηκε από την κινητή μονάδα επαγγελματιών Ειδικής Αγωγής του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου η πρώτη φάση του έργου «Εξατομικευμένη ψυχοκοινωνική παρέμβαση και συμβουλευτική για τις μαθησιακές δυσκολίες», που υλοποιείται από το Πανεπιστήμιο υπό την επιστημονική ευθύνη της επίκουρης καθηγήτριας Μαρίας Παπαδακάκη, με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Κρήτης και με τη στήριξη του Δήμου Χανίων.

Η διεπιστημονική ομάδα του ΕΛΜΕΠΑ, αποτελούμενη από ειδικούς παιδαγωγούς, ψυχολόγους, λογοθεραπευτές, κοινωνικούς λειτουργούς και νοσηλευτές, συνεργάστηκε με το Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Χανίων και πραγματοποίησε στους χώρους του 7ου δημοτικού σχολείου συνεδρίες με παιδιά και γονείς που προσήλθαν από όλες τις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου.

Οι συνεδρίες έγιναν κατόπιν ραντεβού, με στόχο τη διάγνωση των μαθησιακών δυσκολιών και την παροχή δωρεάν εξατομικευμένης υποστήριξης στα παιδιά και τους γονείς τους.

Όπως ανακοινώθηκε, η διεπιστημονική ομάδα θα συνεχίσει μέσα στους επόμενους μήνες να υποστηρίζει δωρεάν τις οικογένειες, μέσα από μεικτά προγράμματα υποστήριξης που καταρτίζονται εξατομικευμένα για το κάθε παιδί ώστε να καταστεί δυνατή η διαχείριση της μαθησιακής δυσκολίας μέσα στην οικογένεια.

Το πρόγραμμα θα συνεχιστεί με επισκέψεις σε όλους τους Δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα σε παιδιά και οικογένειες από γεωγραφικά απομακρυσμένες περιοχές να έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες διάγνωσης και εξατομικευμένης υποστήριξης, χωρίς κόστος.  • ideascentral

    europalso

Enter your email address: