Με βάση τη σύμβαση που υπογράφηκε, ο νέος θα παραδοθεί από τον ανάδοχο του έργου σε 12 μήνες και θα έχει τη δυνατότητα φιλοξενίας 50 νηπίων.

Σε σύγχρονο βρεφονηπιακό σταθμό μετατρέπεται το κτίριο όπου στεγαζόταν οι υπηρεσίες του πρώην δημαρχείου Ακρωτηρίου.

Η σύμβαση για τη δημιουργία του σταθμού υπογράφηκε σήμερα, με τον δήμαρχο Χανίων, Παναγιώτη Σημανδηράκη, να δηλώνει ότι «στόχος της δημοτικής Αρχής είναι η αξιοποίηση του συνόλου των δημοτικών κτιρίων που βρίσκονται στα όρια του δήμου».

Με βάση τη σύμβαση που υπογράφηκε, ο νέος βρεφονηπιακός σταθμός θα παραδοθεί από τον ανάδοχο του έργου σε 12 μήνες και θα έχει τη δυνατότητα φιλοξενίας 50 νηπίων.

«Με τη λειτουργία του νέου σταθμού καλύπτονται σε πολύ μεγάλο βαθμό οι ανάγκες της περιοχής», επεσήμανε ο δήμαρχος Χανίων, που παράλληλα γνωστοποίησε ότι προχωρούν οι διαδικασίες για ανάδειξη της Βίλας Σβαρτς, της Βίλας Πολεωργιώργη, καθώς και του παλιού δημαρχείου στην οδό Χάληδων με στόχο να αξιοποιηθούν ως χώροι πολιτισμού.

Από την πλευρά της η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Ελένη Ζερβουδάκη, τόνισε ότι με την περάτωση των έργων στο παλιό δημαρχείο Ακρωτηρίου ολοκληρώνεται ένα μεγάλο μέρος του σχεδιασμού για τη δημιουργία υποδομών που αφορούν τη φιλοξενία νηπίων, ενώ έκανε γνωστό ότι σύντομα ολοκληρώνεται και η δημιουργία ενός ακόμα βρεφονηπιακού σταθμού στην περιοχή του Καλυκά.