Τσίπρας – Κολλέγια: Το μέλημά σας δεν είναι οι φοιτητές, αλλα να εξυπηρετήσετε συμφέροντα

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔26/01/2020 - 17:16 | Author: Newsroom Ipaidia

Αναφορά του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα στη ρύθμιση για τα , κατά τη διάρκεια της ομιλίας επί του νομοσχεδίου του Υπουργείου Εσωτερικών “Εκλογή Βουλευτών”:

Αλλά και στον χώρο της Παιδείας –και θέλω να πω δυο λόγια γι’ αυτό, γιατί αποτέλεσε αντικείμενο αντιπαράθεσης και σήμερα στη Βουλή- το μέλημά σας δεν είναι οι φοιτητές, οι μαθητές, οι οικογένειες, το μέλημά σας είναι να εξυπηρετήσετε συμφέροντα. Κλείσατε μια σειρά από σχολές, αναστείλατε είπατε τελικά την έναρξη λειτουργίας σε μια σειρά από σχολές.

Αυτό που κάνατε όμως σήμερα με την υπερψήφιση του άρθρου 50 του νομοσχεδίου της κ. , της κ. υπουργού, είναι κάτι το οποίο πραγματικά χρήζει της προσοχής μας, διότι ουσιαστικά ανοίγετε την πόρτα για μόνιμες προσλήψεις στο Δημόσιο, σε κατόχους διπλωμάτων ιδιωτικών κολεγίων. Και το κάνατε αυτό χρησιμοποιώντας ως πρόσχημα ότι δήθεν η ρύθμιση αυτή υπαγορεύεται από την Ε.Ε. Και όταν ζητήσαμε από την να καταθέσει το έγγραφο της Κομισιόν, την επιστολή που την υποχρεώνει σε μια τέτοια ρύθμιση, μας είπε δήθεν ότι είναι διαβαθμισμένο και δεν μπορεί να το καταθέσει.

Ξέρετε, ένα προβληματικό, είναι ένα κακό, ένα άσχημο πράγμα είναι να κάνεις μια λανθασμένη νομοθετική παρέμβαση. Δεύτερο, χειρότερο όμως, είναι να λες και ψέματα. Καμία διαβάθμιση δεν είχε το έγγραφο και καμία επιμονή δεν υπάρχει από την Κομισιόν ώστε να προχωρήσουμε σ’ αυτή τη ρύθμιση.

Ξέρετε από πού υπάρχει επιμονή; Υπάρχει επιμονή από τους ιδιώτες των . Μια επιμονή την οποία είχαν κάνει λόμπινγκ στην τρόικα για να εφαρμοστεί από το 2012, όταν εφαρμόστηκε. Και μία επιμονή που έκανε τους δευτεροκλασάτους υπαλλήλους της τρόικας να αντιστέκονται στις προσπάθειές μας επί τρία χρόνια να αναιρέσουμε αυτή τη ρύθμιση. Όταν όμως βγήκαμε από τα μνημόνια τον Αύγουστο του 2018, αμέσως μετά καταργήσαμε αυτή την άθλια ρύθμιση, διότι εμείς θέλουμε κάθε παιδί, ανεξάρτητα από την οικονομική του δυνατότητα, να έχει δικαίωμα στη γνώση.

Δεν μπορεί λοιπόν εσείς την ίδια στιγμή που λέτε ότι θα φέρετε τη βάση του 10 στις πανελλαδικές εξετάσεις, το προαναγγέλλετε, αφήνοντας έξω από την τριτοβάθμια εκπαίδευση δεκάδες χιλιάδες νέους και, την ίδια στιγμή που αναστέλλετε τη λειτουργία νέων πανεπιστημιακών σχολών αφήνοντας έξω από την ανώτατη εκπαίδευση χιλιάδες νέους, να προχωράτε σε μια ρύθμιση που θα δίνει τη δυνατότητα σ’ αυτούς που δεν έχουν δώσει καν εξετάσεις να μπορούν να έχουν ισοτιμία στη δυνατότητα πρόσληψης στο δημόσιο. Και βεβαίως σας κατήγγειλε και ο ΔΟΑΤΑΠ. Και αυτό είναι ένα κρίσιμο θέμα το οποίο δεν θα περάσει έτσι. Είναι ντελίβερι σε ιδιωτικά συμφέροντα, ένα θέμα το οποίο εμείς θα επαναφέρουμε το επόμενο διάστημα.

  • ideascentral

    europalso

Enter your email address: