Μάλλον δεν μας συμπαθεί ο νέος Υπουργός των Οικονομικών εμάς τους δασκάλους…Έχει καταγγείλει τη δασκάλα του ο αθεόφοβος πως του έκοψε δυο μονάδες επειδή δεν ήθελε να καταλάβει πως «ο Γιάννης» γράφεται με δύο ν.

Θα πείτε πότε μας συμπαθούσε εμάς Υπουργός Οικονομικών;Πάντοτε οι μισθοί των δασκάλων ήταν κατώτεροι από τους Υπαλλήλους του Υπουργείου Οικονομικών έστω κι αν είχαν οι υπάλληλοι σε αυτό σπουδές δυο-τριών βαθμίδων πιο κάτω.

Ο Γιάννης Βαρουφάκης δεν μπορούσε από μικρός τα πολλά ν του ονόματος : Ιωάννης. Ένα όνομα το οποίο δεν είναι ελληνικής ετυμολογίας αλλά είναι ένα από τα πιο συνηθισμένα ανδρικά ονόματα της Ελληνικής γλώσσας, αλλά και πολλών άλλων γλωσσών. Το πιο συνηθισμένο υποκοριστικό σήμερα είναι το Γιάννης. Στην Πελοπόννησο, την Κύπρο και ορισμένες άλλες περιοχές χρησιμοποιείται και το πιο σπάνιο Γιάννος. Άλλες, ακόμη πιο σπάνιες μορφές του ονόματος είναι Νάκος, Γιάγκος, Γιαννούσης (Νούσης), Γιάννακας, Γιαννιός κτλ.

Γράφεται συνήθως με δύο ν το όνομα αυτό αλλά ο Γιάννης Βαρουφάκης δεν μπορούσε να το αντέξει….είχε πρόβλημα με τη δάσκαλά του …. «Είχα αισθητικό πρόβλημα με τα δύο “ν”, δεν μ’ άρεσαν από το Δημοτικό», έλεγε ο Γιάνης Βαρουφάκης και εξηγούσε: «Και κάποια στιγμή το έγραψα, το δοκίμασα να το γράψω με ένα “ν” και είχα μια δασκάλα, τετάρτη δημοτικού, η οποία μου το έσβησε και μου έβγαλε δύο μονάδες, που τότε το να αφαιρέσεις δύο μονάδες στο Δημοτικό ήταν τεράστιο. Το 10 το έκανε 8. Το 8 τότε σήμαινε ότι είσαι στούρνος! Και θυμώνω και αρχίζω και το γράφω συνεχώς με ένα “ν”. Και κάποια στιγμή, όταν ήμουν 13, σε ένα βιβλιοπωλείο έπεσα πάνω σε ένα βιβλίο του Γιάνη Κορδάτου, ο οποίος το γράφει με ένα “ν”, και λέω “να το”. Τελείωσε, αυτό ήταν. Εξιλέωσις», είχε πει ο νέος υπουργός Οικονομικών.

Υπουργέ σου ζητάμε συγγνώμη για τη δασκάλα σου που δεν βρήκε τρόπο να σου εξηγήσει το λάθος σου.Ας ελπίσουμε να καταλάβεις κι εσύ τα λογιστικά λάθη των υπουργών Οικονομικών απέναντι στους δασκάλους που μαθαίνουν σωστά γράμματα τα παιδιά, ακόμα κι αυτά που έχουν αισθητικά προβλήματα!!!