Ανακοίνωσε ότι θα δεχθεί μόνο εννέα ανά τμήμα για το δεύτερο ακαδημαϊκό εξάμηνο

Μόνο εννέα μετεγγραφές ανά τμήμα θα γίνουν δεκτές το δεύτερο ακαδημαϊκό εξάμηνο στο Πανεπιστήμιο Αθηνών όπως αποφάσισε η Σύγκλητος του ιδρύματος μετά την εξαγγελία ότι το υπουργείο Παιδείας σχεδιάζει να δώσει εισιτήριο σε όσο το δυνατόν περισσότερους αιτούντες.

Το θέμα ξεκίνησε όταν στην παρέμβασή του κατά την συζήτηση για τον Προϋπολογισμό στη Βουλή, ο Κωνσταντίνος Γαβρόγλου ανακοίνωσε πως πρόκειται να καταθέσει νόμο με τον οποίο ουσιαστικά απελευθρώνει τις για τα αδέρφια.  «Θα νομοθετήσουμε άμεσα ώστε καμία οικογένεια να μην συντηρεί πάνω από ένα σπίτι, εκτός από εκεί που μένουν οι ίδιοι. Κάτω από ένα εισόδημα τα παιδιά θα μπορούν να έρχονται εκεί όπου ζουν οι οικογένειές τους», είπε ο υπουργός και προανήγγειλε πως το συγκεκριμένο νομοσχέδιο θα έρθει στη Βουλή μετά το Φεβρουάριο.

Βάσει του ισχύοντος νόμου Μπαλτά ο αριθμός των αιτήσεων που μπορεί να γίνει δεκτός σε κάθε τμήμα δεν πρέπει να ξεπερνά το 15% του αριθμού των εισακτέων που έχει ορίσει το υπουργείο Παιδείας και το ποσοστό αυτό έχει καλυφθεί από τις έως τώρα μετεγγραφές στα κεντρικά ΑΕΙ.