Το και Θρησκευμάτων, συμμετέχοντας ενεργά στον εορτασμό της επετείου για τη συμπλήρωση 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση, ανέλαβε την πρωτοβουλία να προβάλλει όλες τις σχετικές με το θέμα της επετείου δράσεις, οι οποίες εκπονούνται από τις εκπαιδευτικές δομές και τους φορείς της εκπαίδευσης.

Για τον σκοπό αυτό, δημιουργήθηκε ειδικός χώρος στον ιστότοπο του ΥΠΑΙΘ που περιλαμβάνει ειδικά διαμορφωμένο Ημερολόγιο Εκδηλώσεων. Το Ημερολόγιο περιλαμβάνει εκδηλώσεις που καλύπτουν ένα ευρύτατο φάσμα επετειακών δράσεων, όπως μουσικοχορευτικές και θεατρικές παραστάσεις, εικαστικές και φωτογραφικές εκθέσεις, παραγωγή βίντεο και ραδιοτηλεοπτικών εκπομπών, διαλέξεις και ιστοσεμινάρια.

Συγχρόνως, παρατίθενται σύνδεσμοι με περαιτέρω πληροφορίες για την κάθε δράση και, σε όσες εκδηλώσεις είναι εφικτό, δίνεται η δυνατότητα πρόσβασης σε συνδέσμους ζωντανής παρακολούθησης.

Από την πρώτη στιγμή λειτουργίας του ιστοχώρου για τις επετειακές δράσεις του ΥΠΑΙΘ εκδηλώθηκε μεγάλο ενδιαφέρον τόσο από τις εκπαιδευτικές δομές όλων των βαθμίδων (Σχολεία, Πανεπιστήμια, Δομές Επαγγελματικής Εκπαίδευσης & Κατάρτισης, κλπ.), όσο και από τους εποπτευόμενους φορείς. Το Ημερολόγιο θα συνεχίσει να εμπλουτίζεται διαρκώς με νέες εκδηλώσεις.

Συγχαρητήρια αξίζουν σε όλους τους συντελεστές των δράσεων, οι οποίοι με μεράκι και σκληρή δουλειά αναδεικνύουν με τον καλύτερο τρόπο τη σημασία και τον ιδιαίτερο συμβολισμό της επετείου των 200 ετών από τον αγώνα των Ελλήνων για την ελευθερία.

Ο συντονισμός των επετειακών δράσεων του ΥΠΑΙΘ για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση έχει ανατεθεί στο Γενικό Γραμματέα Ανώτατης Εκπαίδευσης κ. Αποστόλη Δημητρόπουλο.