Τηλεκπαίδευση μέσω τηλεφώνου Call-in WebEx με αστική χρέωση! – Τι σημαίνει αυτό

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔16/11/2020 - 19:41 | Author: Newsroom Ipaidia
Τελευταία τροποποίηση στις 17/11/2020 - 13:18

Όπως το ipaidia, σας είχε γράψει χθες, έπειτα από καταγγελίες που δεχθήκαμε  σχετικά με την δυνατότητα που δίνει το για σύνδεση μέσω τηλεφώνου όταν δεν υπάρχει δυνατότητα διαδικτύου. Η διαδικασία είναι απλή και αφορά σε τηλεφωνική κλήση και χρήση του δεκαψήφιου κωδικού αίθουσας

 μέσω τηλεφώνου Call-in WebEx με αστική χρέωση

Η διαδικασία είναι απλή και αφορά σε τηλεφωνική κλήση και χρήση του δεκαψήφιου κωδικού αίθουσας. Δημιουργήθηκε όμως η εντύπωση ότι αφορά σε δωρεάν κλήση και υπηρεσία. Όμως μετά από προσεκτικό έλεγχο ορισμένων γονέων φαίνεται ότι το όλο σύστημα μπορεί να επιφέρει υπέρογκες χρεώσεις αν δεν υπάρχουν ορισμένα προαπαιτούμενα.

Η δημόσια τηλεκπαίδευση μέσω τηλεφώνου Call-in WebEx γίνεται με αστική χρέωση, όταν δεν υπάρχει από τον πάροχο το πακέτο των απεριόριστων δωρεάν κλήσεων σε σταθερά.

υποΣε περίπτωση που ο μαθητής δεν έχει Η/Υ ή κινητό τηλέφωνο ή σήμα 3G/4G οι οδηγίες της τηλεκπαίδευσης δίνουν σαν εναλλακτικό τρόπο σύνδεσης τη σύνδεση στο μάθημα μέσω σταθερού τηλεφώνου (call-in) για να ακούει το μάθημα από το τηλεφωνικά.

Το τηλέφωνο για να συνδεθεί ο μαθητής είναι το 211 9902394, δηλαδή σταθερό τηλέφωνο ιδιωτικού παρόχου και όχι γραμμή μηδενικής χρέωσης (800-κάτι).

Η χρέωση από σταθερό τηλέφωνο, αν δεν υπάρχει πρόγραμμα απεριορίστων κλήσεων σε σταθερά, είναι η κλασική χρέωση για σταθερά: 0.18€/λεπτό. Δηλαδή 10.8€/ώρα

Συνεπώς, για ωράριο 5 – 7 διδακτικών ωρών των 40 λεπτών περίπου 250€ για πέντε ημέρες πάνω από 1.000 ευρώ το μήνα.

Βεβαίως κάτι τέτοιο είναι μάλλον σπάνιο, αφού οι περισσότερες εταιρείες παρέχουν στα στάνταρντ το πακέτο των απεριόριστων κλήσεων προς σταθερά.

Πολλοί γονείς όμως δεν γνωρίζουν για την χρέωση θεωρούν ότι είναι δωρεάν σε κάθε περίπτωση. Μεγάλη προσοχή λοιπόν για να μην βρεθείτε προ εκπλήξεων…

Πολλοί γονείς δεν γνωρίζουν για την χρέωση θεωρούν ότι είναι δωρεάν παρακαλώ ενημερώστε.

Όσον αφορά το # και την # για άλλη μια φορά αντί να προνοήσετε έχω να πω μόνο ΝΤΡΟΠΉ.

Να σας θυμίσω ότι: Η ισότιμη πρόσβαση στη δημόσια παιδεία είναι δικαίωμα Αρθρο 16 του Ελληνικού Συντάγματος.

Να σας θυμίσω επίσης:

1)δεν υπήρξε καμία πρόνοια για τα παιδιά που δεν έχουν ιδιωτικό υπολογιστή, κινητό, τάμπλετ έτσι ώστε να μπορούν να συμμετέχουν στην

2 )δεν υπήρξε καμία πρόνοια επίσης για γονείς με δύο και τρία παιδιά τα οποία πρέπει να συμμετέχουν στην συγχρόνως και έτσι πολλοί από αυτούς αναγκάστηκαν να πληρώσουν όσοι είχαν ή να δανειστούν χρήματα για να αγοράσουν ηλεκτρονικές συσκευές στα παιδιά τους.

Ντροπή μόνο.

#paraititheite

Πηγές

ipaidia.gr

minedu.gov.gr
Δείτε τις οδηγίες για μαθητές και την παρακολούθηση μαθημάτων • Ακολουθείστε το iPaidia στο Google News

  Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr

  Η Παιδεία στο Viber ΕΔΩ !  • express

   europalso

  Enter your email address: