: Ξεκίνησε το μεσημέρι της Τετάρτης (18/11), η εξ αποστάσεως εκπαίδευση  για τα παιδιά των νηπιαγωγείων και των δημοτικών σχολείων. Το ipaidia.gr ήδη έχει λάβει δεκάδες καταγγελίες γονέων για προβλήματα σύνδεσης στην πλατφόρμα της .

: ΝΕΑ προβλήματα στην πλατφόρμα

Μάλιστα, οι καταγγελίες που ήρθαν στο ipaidia.gr αναφέρουν πως τα παιδιά κατάφεραν να μπουν στην πλατφόρμα για μία ώρα και μετά τους πέταγε το σύστημα. Επίσης, άλλες καταγγελίες αναφέρουν ότι η λειτουργία της πλατφόρμας παρουσιάζει σημαντικές καθυστερήσεις.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Παιδείας, η για τους μαθητές των δημοτικών συνεχίζεται κανονικά. Όπως λένε υπάρχουν κάποια μεμονωμένα προβλήματα που επιλύονται. Σύμφωνα με τα στοιχεία είναι συνδεδεμένες 47.000 ψηφιακές τάξεις με περίπου 700.000 μαθητές Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

«Πάνω από 40.000 τμήματα της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης συμμετέχουν στο πρόγραμμα της τηλεκπαίδευσης», δήλωσε στη Βουλή η υπουργός Παιδείας & Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως, αντικρούοντας το επιχείρημα του βουλευτή του ΜέΡΑ25 Κρίτωνα Αρσένη, ότι ένα μεγάλο ποσοστό μαθητών δεν έχει πρόσβαση στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Η κ. Κεραμέως υποστήριξε ότι έγινε ένα μεγάλο άλμα για την ψηφιοποίηση της εκπαίδευσης από τη σημερινή κυβέρνηση, ενώ έκανε λόγο «για ρεκόρ τηλεθέασης που φθάνει στο 51,6% στις ηλικίες 4-14 ετών που παρακολουθούν την εκπαιδευτική τηλεόραση».

Από την πλευρά του, ο κ. Αρσένης που είχε καταθέσει σχετική επίκαιρη ερώτηση υποστήριξε ότι «είναι πολύ μεγάλο το ποσοστό μαθητών που είναι αποκλεισμένοι για κοινωνικούς και οικονομικούς λόγους και δεν έχουν πρόσβαση στην τηλεκπαίδευση», επισημαίνοντας ότι «πολλές φτωχές οικογένειες στη Δυτική Αττική δεν διαθέτουν ούτε τάμπλετ ούτε κινητό ούτε υπολογιστή». «Ένα ποσοστό 30% βρίσκεται κάτω από το όριο της φτώχειας και δεν έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο», ανέφερε ο κ. Αρσένης.

«Οι μαθητές που βρίσκονται στα όρια της φτώχειας είναι οι πρώτοι που εξοπλίζονται. Ειδικά στην Δυτική Αττική, δόθηκαν 3.472 φορητές συσκευές μέσω προγραμμάτων ΕΣΠΑ και 1.166 μέσω δωρεών ενώ για τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση δόθηκαν 2.406 φορητές συσκευές στους διευθυντές των σχολείων, οι οποίοι μπορούν να τις δώσουν σε μαθητές που έχουν ανάγκη», αντέτεινε η κ. Κεραμέως.

«Όλη η εκπαιδευτική κοινότητα μπορεί να κάνει χρήση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας. Σε κάθε περίπτωση κάποιος που δεν διαθέτει τον απαραίτητο εξοπλισμό και έχει κινητό μπορεί να συνδεθεί μέσω τηλεφώνου, με μηδενικό κόστος, με την ηλεκτρονική πλατφόρμα τηλεκπαίδευσης και να παρακολουθήσει τα μαθήματα καθώς οι 4 πάροχοι κινητής τηλεφωνίας συμφώνησαν να παρέχουν δωρεάν τις υπηρεσίες τους», διαβεβαίωσε η υπουργός Παιδείας.

Δείτε τον καταιγισμό σχολίων  που λαμβάνει το ipaidia.gr αναφορικά με την τηλεκπαίδευση ( πατήστε πανω στην εικόνα):

 

Γράψτε μας από κάτω τις εντυπώσεις σας !

Δημοσιεύτηκε από iPaideia στις Τετάρτη, 18 Νοεμβρίου 2020

Τηλεκπαίδευση: Τι αλλάζει στις χρεώσεις μέσω τηλεφώνου