Τι αναφέρει απάντηση της Ένωσης Υπαλλήλων Περιφερειακών Υπηρεσιών ΥΠΑΙΘ Μακεδονίας – Θράκης στην καταγγελία του Συντονιστικού Αναπληρωτών Αδιόριστων Εκπαιδευτικών για την ΔΠΕ Δράμας.

Η Ένωση Υπαλλήλων Περιφερειακών Υπηρεσιών Υπουργείου Παιδείας Μακεδονίας Θράκης, επιθυμεί να τοποθετηθεί με αφορμή δημοσίευμα από το Συντονιστικό Αναπληρωτών Αδιόριστων Εκπαιδευτικών με τίτλο : « Δράμα: Αυτό που συμβαίνει στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας είναι παράνομο και τρομακτικό -Ήρθε η στιγμή να σταματήσει»

Αμέσως μόλις πληροφορηθήκαμε την καταγγελία επικοινωνήσαμε με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δράμας, από όπου λάβαμε τη διαβεβαίωση ότι τα όσα αναφέρονται σε αυτήν είναι ανακριβή.

Γνωρίζοντας τους συναδέλφους μας, την εμπειρία και την προσπάθεια που καταβάλουν καθημερινά, θεωρούμε ότι τέτοιου είδους ενέργειες, ειδικά όταν γίνονται ανώνυμα όχι μόνο τους αδικούν αλλά είναι και προσβλητικές.

Δεν μπορεί αόριστα, ο οποιοσδήποτε να κατηγορεί και να τσουβαλιάζει συλλήβδην όλο το προσωπικό μιας υπηρεσία χωρίς μάλιστα καν να αναφέρει συγκεκριμένα στοιχεία.

Οι συνάδελφοι μας στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δράμας όπως και σε όλες τις Περιφερειακές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας καθημερινά μοχθούν, με αίσθημα ευθύνης, προκειμένου να ανταποκριθούν σε όλο και πιο αυξανόμενα καθήκοντα, με γνώμονα την τήρηση των νόμων ,υπερασπιζόμενοι τη δημόσια Παιδεία.

Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι ως κλάδος έχουμε ελάχιστες πειθαρχικές παραπομπές και είναι ακόμα πιο λίγες οι περιπτώσεις επιβολής ποινών.

Η Ένωσή μας στέκεται στο πλευρό των συναδέλφων στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δράμας και καλεί όποιον έχει να καταγγείλει κάτι να το κάνει χωρίς να κρύβεται και καταθέτοντας συγκεκριμένα στοιχεία