: Η πλατφόρμα για την παροχή των επόμενων τεστ άνοιξε αλλά όχι για όλους, αναφέρει η ανακοίνωση του Δήμου  Κερατσινίου-Δραπετσώνας.

Η ανακοίνωση

Με την αρχή της χρονιάς τα σχολεία άνοιξαν με δύσκολους όρους, με χιλιάδες κρούσματα σε εκπαιδευτικούς και μαθητές αλλά και με υγειονομικά πρωτόκολλα που επιβαρύνουν την καθημερινότητα και τις τσέπες των οικογενειών και των εργαζόμενων.

Τις πρώτες μέρες όλοι θυμόμαστε την απαράδεκτη κατάσταση και την αγωνία της ζωντανής εκπαίδευσης,  των γονιών και των μαθητών από τις ελλείψεις των .

Δυστυχώς όμως και η συνέχεια είναι πάλι στο ίδιο μοτίβο. Η πλατφόρμα για την παροχή των επόμενων τεστ άνοιξε αλλά όχι για όλους. Η κυβέρνηση δεν πρόβλεψε τη δυνατότητα να τα προμηθευτούν οι σχολικές καθαρίστριες. Όμως η παροχή τους και στους εργαζόμενους στην των σχολείων είναι μια στοιχειώδης υγειονομική προστασία στην πόλη μας, αφού καθημερινά και πολλές φορές μπαίνουν στις πολυπληθείς σχολικές τάξεις με δεκάδες κρούσματα καθημερινά

Ως δήμος δεν θα αφήσουμε απροστάτευτους ούτε τους εργαζόμενους στην καθαριότητα των σχολείων ούτε τους μαθητές και εκπαιδευτικούς.  Θα φροντίσουμε, για το αμέσως επόμενο διάστημα, να καλύψουμε τους εργαζόμενους στην καθαριότητα των σχολείων και να τους προμηθεύσουμε εμείς τα test.

Aπαιτούμε από το υπουργείο να ανοίξει άμεσα την παροχή και σε αυτή την σημαντική κατηγορία εργαζομένων που δίνουν καθημερινά τη μάχη στο σχολείο για την προστασία των εκπαιδευτικών και των παιδιών! Είναι υποχρέωση της κυβέρνησης να καλύψει τις υγειονομικές ανάγκες που προκύπτουν από τις συνέπειες της πανδημίας με εύκολη πρόσβαση παιδιών και εκπαιδευτικών σε δημόσιες δομές όπου θα γίνονται test, ιδιαίτερα στις περιπτώσεις που εμφανίζονται κρούσματα στις σχολικές τάξεις!