– Εκδικάστηκε στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών η αγωγή της υπουργού Παιδείας, Νίκη Κεραμέως κατά της ΔΟΕ για την απεργία-αποχή από την εφαρμογή αποφάσεων για τον Ενδοσχολικό Συντονιστή και τον Παιδαγωγικού Συμβούλου-Μέντορα.

Βγήκε η απόφαση και όπως ενημερώνει η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως με ανάρτησή της στο twitter η απεργία κρίθηκε παράνομη.

«Παράνομη κρίθηκε άλλη μία απεργία της ΔΟΕ για το νέο θεσμό του μέντορα που υποστηρίζει τους νέους εκπαιδευτικούς. Λυπηρό που πρέπει να προσφεύγουμε στα Δικαστήρια για το αυτονόητο: την εφαρμογή ψηφισμένου από τη Βουλή νόμου. Προχωράμε μπροστά για το καλό μαθητών & εκπαιδευτικών!», γράφει στον προσωπικό της λογαριασμό η κυρία Κεραμέως.
Η ανάρτηση της Νίκης Κεραμέως:

Υπενθυμίζεται ότι η υπουργός Παιδείας κατέθεσε , την περασμένη Πέμπτη, κατεπείγουσα αγωγή ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών κατά της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος (ΔΟΕ), ζητώντας την εφαρμογή του νόμου που ψήφισε η Βουλή των Ελλήνων και ειδικότερα τα άρθρα 92 και 93 του ν. 4823/2021 που αφορούν στον Ενδοσχολικό Συντονιστή και τον Παιδαγωγικό Σύμβουλο-Μέντορα.