: Η Αθηνά Λινού ήταν κατηγορηματική ως προς τον τρόπο που μπορούν να ανοίξουν τα σχολεία επισημαίνοντας την ανάγκη για τεστ.

Μόνο με μοριακά τεστ σχολεία

Η καθηγήτρια επιδημιολογίας επεσήμανε ότι τα σχολεία θα κλείσουν αναγκαστικά εξαιτίας της μεγάλης διασποράς της παραλλαγής Όμικρον του

Η Αθηνά Λινού ήταν κατηγορηματική ως προς τον τρόπο που μπορούν να ανοίξουν τα επισημαίνοντας ότι αυτό μπορεί να γίνει μόνον εάν εκπαιδευτικοί και μαθητές κάνουν μοριακό τεστ για τον κορωνοϊό.

Η καθηγήτρια επιδημιολογίας μιλώντας στο Kontra επεσήμανε ότι η «έκρηξη» των της Όμικρον θα είναι τόσο μεγάλη που στην πορεία και εάν δηλαδή επιλεγεί η εξέταση με self test, αναγκαστικά τα σχολεία θα κλείσουν καθώς θα είναι μεγάλη η διασπορά μεταξύ των εκπαιδευτικών και των μαθητών.

Το γεγονός αυτό υπογράμμισε, θα οδηγήσει σε ακόμα μεγαλύτερη διάδοση στην περίπτωση που επιλεγεί η συγχώνευση τμημάτων εξαιτίας της απουσίας εκπαιδευτικών προκειμένου να μην κλείσουν τα .

Η Αθηνά Λινού, έφερε ως παράδειγμα τις ΗΠΑ, όπου εκεί τα σχολεία κλείνουν εξαιτίας του ότι έχουν νοσήσει πολλοί εκπαιδευτικοί. Αναφερόμενη στη διασπορά της , επεσήμανε ότι τα κρούσματα είναι και θα είναι πάρα πολλά με τη θετικότητα χθες Δευτέρα να είναι στο 25%.

Για μια ακόμα φορά ζήτησε από τους πολίτες να τηρούν τα ατομικά μέτρα προστασίας φορώντας μάσκες παντού ακόμα και μέσα στο σπίτι ενώ επεσήμανε ότι ο κορωνοϊός μεταδίδεται δυο ημέρες πριν από την εμφάνιση συμπτωμάτων.