: Η καθηγήτρια Αθηνά Λινού σχολιάζοντας την κατάσταση που επικρατεί λόγω της αύξησης των κρουσμάτων έκανε λόγο για «δυσκολία διατήρησης συνοχής του κράτους».

Τι είπε για τα σχολεία

Σχετικά με το πρωτόκολλο του 50+1% που διατηρήθηκε, εξέφρασε την άποψη ότι, «θα έπρεπε να πέσει πολύ περισσότερο από το 30-40% για να προστατεύσουμε τα παιδιά», επισημαίνοντας ότι, «σε πολλές χώρες κλείνουν τα σχολεία επειδή νοσούν οι ».

Σχετικά με το πώς θα υποβάλλονται σε τεστ τα παιδιά, είπε πως «ιδανικά θα έπρεπε να γίνουν στο σχολείο και πριν μπει το παιδί στην αίθουσα».

Όπως είπε, «το rapid και το self test δεν είναι το ίδιο», αφού «άλλο να το κάνει ένας επιστήμονας κι άλλο ένας γονιός».

Φέρνοντας, τέλος ως παράδειγμα και τα όσα γίνονται στις ΗΠΑ αυτήν τη στιγμή, είπε πως «αν μια μέρα δεν πάνε 2-3 δάσκαλοι, θα αναγκαστούν να ενώσουν τμήματα».

Ο καθηγητής Φαρμοκολογίας Ευάγγελος Μανωλόπουλος, έκρινε ότι «τα είναι πολύπλοκα» και εξέφρασε τις επιφυλάξεις του για το τι θα συμβεί μέχρι το Σαββατοκύριακο. «Αμφιβάλλω αν θα ισχύσουν μέχρι το Σαββατοκύριακο», είπε, εξηγώντας πως «η Όμικρον είναι σε άνοδο και δεν έχουμε δει ακόμα τι σημαίνει σε εισαγωγές στα νοσοκομεία».

Τάχθηκε και εκείνος υπέρ του ανοίγματος του σχολείου, με τα απαραίτητα , ενώ τόνισε πως «πρέπει να βρεθεί μια λύση για τον ΕΟΔΥ, πώς θα κάνει τα τεστ, ποιος θα τα κάνει», αφού «για την επαρχία αυτά δεν είναι ρεαλιστικά».