Για τα Στατιστικά βαθμολογιών υποψηφίων Επαγγελματικών Λυκείων Ομάδας Α καθώς και εμπλουτισμένα στατιστικά υποψηφίων Γενικών Λυκείων πανελλαδικών εξετάσεων 2015 πατήστε

Περισσότεροι από 7 στους 10 υποψηφίους των ΕΠΑΛ Ομάδα Α έγραψαν κάτω από τη βάση στα μαθήματα γενικής παιδείας τα Μαθηματικά και τη Νεοελληνική Γλώσσα.

Στα δυο αυτά μαθήματα, στα οποία διαγωνίζονται όλοι οι υποψήφιοι ανεξαρτήτως ειδικότητας κάτω από τη βάση έγραψε το 76,08 στα Μαθηματικά και το 73,63% στη Ν.Γλώσσα. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι μόλις το 0,03% των υποψηφίων των ΕΠΑΛ Α Ομάδα κατάφερε να βρεθεί στην κλίμακα του 18-20 στη Ν.Γλώσσα, που σημαίνει ότι αυτό κατάφεραν να το πετύχουν 45 υποψήφιοι σε σύνολο 15.127.

Εκτός όμως από τα Μαθηματικά και τη Ν.Γλώσσα υπήρχαν και μαθήματα ειδικότητας όπου το ποσοστό των υποψηφίων κάτω από τη βάση ξεπέρασε το 70%. Στην Ειδικότητα των Ηλεκτρονικών Υπολογιστών στις Ηλεκτρονικές Επικοινωνίες βρέθηκε κάτω από τη βάση το 79,14% ενώ και στην Ειδικότητα των Ηλεκτρονικών Συστημάτων και Επικοινωνιών το ποσοστό για το αντίστοιχο μάθημα ήταν 87,29%. Το 75,29% των υποψηφίων στην Ειδικότητα των Υπαλλήλων Γραφείου δεν κατάφερε να γράψει 10 στο μάθημα των Αρχών Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων.

Όσον αφορά τις αναβαθμολογήσεις στη Ν Γλώσσα, αναβαθμολογήθηκε 1 στα 5 γραπτά με το ποσοστό να διαμορφώνεται στο 20,46%. Δεύτερο μάθημα σε ποσοστό αναβαθμολόγησης ήταν οι Γραφιστικές Εφαρμογές με ποσοστό 19,02%.

Καλόγηρος Βασίλειος

news.gr Καλόγηρος Βασίλειος