ΣΥΡΙΖΑ: Εφήμερη παραπλάνηση της κοινωνίας τα "λουκέτα" στα ΙΕΚ

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔19/10/2014 - 01:33 | Author: Newsroom Ipaidia

Για εφήμερη παραπλάνηση της εκπαιδευτικής κοινότητας και της κοινωνίας κάνει λόγο το τμήμα Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τον…
ισχυρισμό του υφυπουργού Παιδείας περί λουκέτου σε 20 ΙΕΚ-Κολλέγια που χρωστούν στο Δημόσιο.

«Τα περισσότερα από αυτά τα Ινστιτούτα ήταν ήδη κλειστά και η ανακοίνωση στόχευε στην εφήμερη παραπλάνηση της εκπαιδευτικής κοινότητας και της κοινωνίας. Ο κ. Στύλιος, είτε αγνοεί τα περιστατικά, είτε τα συγκαλύπτει, είναι επικίνδυνος για την εκπαίδευση στην πατρίδα μας», αναφέρει το τμήμα Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η παρανομία στον χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης τείνει να γίνει καθεστώς προστατευόμενο από τη μνημονιακή συγκυβέρνηση. Πρόσφατο παράδειγμα η προσπάθεια εξαπάτησης της κοινής γνώμης από τον υφυπουργό Παιδείας κ. Στύλιο, ο οποίος με τη δημοσίευση στις 16-10-2014 εγγράφου του Υ.ΠΑΙ.Θ. στη Βουλή ισχυρίζεται ότι εφαρμόζει τη νομοθεσία και τιμωρεί με διακοπή της λειτουργίας τους 20 ΙΕΚ-Κολλέγια που χρωστούν στο Δημόσιο.

Όμως το ψέμα έχει κοντά πόδια. Τα περισσότερα από αυτά τα Ινστιτούτα ήταν ήδη κλειστά και η ανακοίνωση στόχευε στην εφήμερη παραπλάνηση της εκπαιδευτικής κοινότητας και της κοινωνίας. Ο κ. Στύλιος, είτε αγνοεί τα περιστατικά, είτε τα συγκαλύπτει, είναι επικίνδυνος για την εκπαίδευση στην πατρίδα μας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ από το ιδρυτικό του συνέδριο έχει ήδη επισημάνει ότι βασικός στόχος της νεοφιλελεύθερης πολιτικής είναι η παράδοση στο ιδιωτικό κεφάλαιο ολόκληρων τομέων, κλάδων και υπηρεσιών της εκπαίδευσης που ακόμη παρέχονται δημόσια και η συνακόλουθη εμπορευματοποίηση της γνώσης. Η ιδιωτική εκπαίδευση ενισχύεται από την κυβέρνηση Σαμαρά με ένα σύνολο νόμων που ευνοούν την επέκτασή της ενώ πριμοδοτούν το ιδιωτικό κεφάλαιο που ενδιαφέρεται να επενδύσει στην κερδοφόρα αγορά των προϊόντων εκπαίδευσης.

Καταργούνται δημόσιες δομές ενώ, με τους νεοϊδρυθέντες υπεροργανισμούς ΙΝΕΔΙΒΙΜ και ΕΟΠΠΕΠ, όχι μόνο ευνοείται η επέκταση των ιδιωτικών επενδύσεων στην εκπαίδευση, αλλά επιπλέον παρέχεται στα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια η δυνατότητα παροχής πτυχίων ισότιμων με αυτά του δημόσιου.

Ως αυριανή κυβέρνηση αυτού του τόπου δεσμευόμαστε για την καθιέρωση ένα επαρκούς, αξιόπιστου και σύγχρονου δικτύου δημόσιας μεταλυκειακής τεχνικής–επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης ως βασικό συστατικό στοιχείο της δημόσιας εκπαίδευσης, στο θα ενταχθούν τα σημερινά ΙΕΚ».

Loading...


  • europalso   ideascentral