Πιο αναλυτικά, Γολγοθάς έχει καταστεί για μαθητές από Μαρκόπουλο και Πόρτο Ράφτη η μετακίνησή τους στο σχολείο τους.

Συγκεκριμένα, παρόλο που το , αυτή η συνθήκη πραγματοποιείται μόνο κατά την επιστροφή τους από το σχολείο και όχι και στην μετάβασή τους προς το σχολείο κατά τις πρωινές ώρες.

Ωστόσο το σχολείο, αλλά ούτε τα παιδιά ενημερώθηκαν για την κίνηση αυτή από πλευράς ΚΤΕΛ με αποτέλεσμα τα παιδιά να πάνε στη στάση και να περιμένουν – όπως πάντα – το λεωφορείο της γραμμής. Έτσι, το λεωφορείο του ΚΤΕΛ πέρασε άδειο και από τότε ξεκίνησε μία διαμάχη μεταξύ των οδηγών του ΚΤΕΛ και των παιδιών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ακολούθησε μία απίστευτη ένταση μεταξύ των δύο πλευρών. Οι οδηγοί έλεγαν στα παιδιά πως «τα κανάλια ξέρετε να τα φωνάζετε, αλλά το λεωφορείο που βάλαμε, δεν ξέρετε να το παίρνετε, αλλά συνεχίζετε να παίρνετε το λεωφορείο της γραμμής».

Τα παιδιά συνεχίζουν να ταλαιπωρούνται και να παίρνουν το λεωφορείο της γραμμής, ενώ δεν υπήρξε η απαραίτητη ενημέρωση για την επίτευξη μίας συνεργασίας μεταξύ των πλευρών.

Ο πατέρας ενός μαθητή, μίλησε στο «Κοινωνία Ώρα MEGA» για το περιστατικό.

«Ευχαριστούμε για το βήμα που μας δίνετε για να προβάλουμε αυτό το πρόβλημα, το οποίο έχει να κάνει και με την σωματική ακεραιότητα των παιδιών. Καλή η πρόθεση των οδηγών να μεταφέρουν τα παιδιά και να μην τα αφήνουν στη στάση να περιμένουν μόνα, μεταφέρονται όρθια. Μετά την παρέμβασή μας, το ΚΤΕΛ όντως έβαλε ένα πούλμαν να εξυπηρετήσει τα παιδιά, μόνο που δεν ενημερώθηκε κανείς», είπε αρχικά ο κ. Γρηγόρης Σγουρός.

Ο στόχος μας είναι να μας ακούσει η Περιφέρεια, καθώς δεν είναι μόνο το Μαρκόπουλο, είναι και το Πόρτο Ράφτη, που σηκώνονται από τις 6 ώρα το πρωί και καταλήγουν στο σπίτι τους 6 ώρα το απόγευμα. Είναι μία ταλαιπωρία που δεν έχει τελειωμό», συμπλήρωσε.

Η περιφέρεια είναι η μόνη αρμόδια που θα πρέπει να μισθώσει ένα ΚΤΕΛ για να μεταφέρει τα παιδιά και το πρωί και το μεσημέρι», κατέληξε ο κ. Σγουρός.