Συνάντηση των υπαλλήλων του Υπουργείου Παιδείας με τη Νίκη Κεραμέως

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔01/02/2020 - 10:31 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

Το Δ.Σ. της ΠΟΣΥΠ, μαζί με τα Δ.Σ. των Συλλόγων Περιφερειακών Υπαλλήλων του Υπουργείου Παιδείας συναντήθηκαν στις 29/1/2020 με την Υπουργό κ. Ν. Κεραμέως και την Γεν. Γραμματέα κ. Α. Γκίκα για θέματα που αφορούν στις Περιφερειακές Υπηρεσίες.

ΠΟΣΥΠ

Η ΠΟΣΥΠ εξέφρασε την ικανοποίηση της για την άμεση ανταπόκριση της πολιτικής ηγεσίας στο αίτημα συνάντησης μας, παρά το βεβαρημένο πρόγραμμα της Υπουργού τις ημέρες αυτές.

Η συνάντηση έγινε σε εποικοδομητικό κλίμα και η πολιτική ηγεσία άκουσε με ενδιαφέρον τις θέσεις και τις απόψεις μας για τα προβλήματα των περιφερειακών υπηρεσιών και των υπαλλήλων τους.

Συγκεκριμένα θέσαμε την ανάγκη υλοποίησης των 300 εκκρεμών μετατάξεων εκπαιδευτικών του Ν.1824/88, την ανάγκη γρήγορης εφαρμογής της κινητικότητας με την άμεση συγκρότηση των εκ του νόμου οριζομένων επιτροπών σε κάθε περιφερειακή υπηρεσία, την ανάγκη άμεσης υπογραφής της αποζημίωσης υπερωριακής απασχόλησης των υπαλλήλων των περιφερειακών υπηρεσιών για το έτος 2020, ώστε απρόσκοπτα να αντιμετωπιστεί ο τεράστιος όγκος εργασιών που επόμενου διαστήματος, την ανάγκη αποσαφήνισης της κατανομής οργανικών θέσεων στις σχολικές μονάδες για γραμματειακή υποστήριξη, την θέση μας για ισότιμη συμμετοχή μας τόσο στη διαδικασία επιλογής διευθυντών εκπαίδευσης και ΔΙΕΚ, όσο και στην ισότιμη συμμετοχή των διοικητικών προϊσταμένων στην αναπλήρωση του διευθυντή εκπαίδευσης, κ.ά.

Επειδή, ωστόσο, αρκετές φορές στο παρελθόν η εκάστοτε πολιτική ηγεσία περιορίστηκε να αντιμετωπίσει τα αιτήματά μας με ανέξοδες υποσχέσεις αναγκάζοντάς μας να προχωρήσουμε σε δυναμικές μορφές διεκδίκησης, αναμένουμε τις επόμενες ημέρες την ανάληψη συγκεκριμένων δεσμεύσεων για την επίλυση ή την δρομολόγηση της επίλυσης ορισμένων από τα επείγοντα ζητήματα που θέσαμε.

Ευελπιστούμε σε έμπρακτη θετική ανταπόκριση,στη συνέχιση του θεσμικού διαλόγου αλλά και στην ενδυνάμωσή του με συγκεκριμένα βήματα και πρωτοβουλίες. • Το ipaidia.gr στο google news

  Τελευταίες Ειδήσεις

  Ειδήσεις για πανελλήνιες 2020

     • ideascentral

   europalso