– Στενεύουν τα χρονικά περιθώρια για την υποβολή του μηχανογραφικού δελτίου από τους υποψηφίους των φετινών καθώς η καταληκτική ημερομηνία είναι η 5η Ιουλίου.

Ο Χρήστος Ταουσάνης, σύμβουλος εκπαίδευσης, μίλησε στην εκπομπή «Συνδέσεις» του EΡΤΝews για το τι πρέπει να προσέξουν οι υποψήφιοι.

Σχολιάζοντας καταρχάς τις που ανακοινώθηκαν ο κ. Ταουσάνης ανέφερε ότι η εικόνα δεν ήταν η καλύτερη που είδαμε τα τελευταία χρόνια γεγονός που σημαίνει ότι θα υπάρξει πτώση στις πολυτεχνικές σχολές.
«Μια παράμετρος ακόμα που θα επηρεάσει και τις πτώσεις στις πολυτεχνικές σχολές έχει να κάνει και με την αντιστοίχιση των πανεπιστημιακών πρώην ΤΕΙ Μηχανικών με τα Πολυτεχνικά τμήματα. Αυτό θα αναδιανέμει την τράπουλα στις βάσεις», είπε ο σύμβουλος εκπαίδευσης.

Και όπως τόνισε «το 1ο επιστημονικό πεδίο βλέπουμε να έχουμε μια πτώση ελαφριά όσον αφορά τις υψηλόβαθμες σχολές της Νομικής». Στο πεδίο της οικονομίας και της πληροφορικής εκτίμησε ότι η εικόνα έχει να κάνει με αυξομειώσεις ανάλογα με την έδρα του τμήματος.

«Μεγάλη προσοχή γιατί έχει πέσει σχολή και 7.000 μόρια όπως και έχει ανέβει. Χρειάζεται μεγάλη προσοχή. Εκφράζουμε τις πραγματικές μας επιθυμίες. Είναι πολύ ωραίο να βρω τι θέλω να σπουδάσω και αυτό να έχει και καλά πατήματα στην αυριανή αγορά εργασίας» σημείωσε ο κ. Ταουσάνης.

Επιπλέον, όπως είπε, «το ότι μια σχολή έχει καλή επαγγελματική αποκατάσταση δεν σημαίνει ότι πρέπει να την πρέπει να την επιλέξει αν δεν του αρέσει».

Σύμφωνα με τον κ. Ταουσάνη «το Τμήμα Επιστήμης Υπολογιστών είναι τμήματα τα οποία θα βρούμε και στο 2ο και στο 4ο πεδίο, όπως και τμήματα Πληροφορικής και Εφαρμοσμένης Πληροφορικής. Το Μαθηματικό και το Φυσικό είναι μια βάση για να ξεκινήσουν και να μεταπηδήσουν στην επιστήμη αυτή, γιατί είναι επιστήμες πολύ ευρύτατες όσον αφορά την αφετηρία τους και δίνουν ένα πολύ μεγάλο πλέγμα γνώσεων».

Πανελλήνιες 2024: Θέματα και απαντήσεις πανελλαδικών - Εκτιμήσεις Βάσεων 2024 - Δείτε εδώ όλα τα ΝΕΑ