Σύλλογος ΠΕ Σαλαμίνας: Ολοι στην κινητοποίηση στο υπουργείο Παιδείας 28/9

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔25/09/2018 - 20:27 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

ΣΤΙΣ 28 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΒΓΑΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΜΠΡΟΣΤΑ . ΝΑ ΣΠΑΣΕΙ Ο ΦΑΥΛΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΤΗΣ ΑΔΙΟΡΙΣΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΣΗΣ. ΟΛΟΙ/ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ (2μ.μ.).

Σύλλογος ΠΕ Σαλαμίνας

Διευκολυντική στάση εργασίας για τις δυο τελευταίες ώρες του πρωινού κύκλου ή τις δυο πρώτες του απογευματινού.

Τα χρόνια της μνημονιακής λιτότητας αφήνουν για μια χρονιά ακόμα βαθιές πληγές στο σώμα εκπαίδευσης. Μνημονιακές πολιτικές που χρόνια τώρα απαγορεύουν τους διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών. Τη θέση όσων συνταξιοδοτούνται παίρνουν κακοπληρωμένοι αναπληρωτές με μειωμένα εργασιακά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα. Συνάδελφοι που καλούνται να επιβιώσουν με 8 ή 9 μισθούς το χρόνο, που κάθε χρόνο με μια βαλίτσα στο χέρι περιπλανώνται από τόπο σε τόπο και από σχολείο σε σχολείο. Συνάδελφοι που πολλά χρόνια τώρα «αναπληρώνουν» τους εαυτούς τους. Ως αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης, τα σχολεία και οι εκπαιδευτικοί αδυνατούν σχεδιάσουν και να προγραμματίσουν τη δουλειά τους.

Τη νέα σχολική χρονιά που ανοίγεται μπροστά μας είναι αναγκαίο να ξαναπιάσουμε το νήμα από εκεί που το αφήσαμε πέρσι. Να αναβιώσουμε το κίνημα του περασμένου Μάρτη, που κατόρθωσε να συσπειρώσει σημαντικό κομμάτι του κόσμου της αδιοριστίας και να αποτελέσει ελπιδοφόρα παρακαταθήκη για να σπάσει ο δεκαετής κύκλος της αδιοριστίας. Οι κινητοποιήσεις της νέας χρονιάς πρέπει να ανοίξουν με την πάλη για τον διορισμό των ελαστικά εργαζόμενων συναδέλφων, την πάλη ενάντια στις πολιτικές λιτότητας που περιορίζουν το δικαίωμα στη σταθερή και μόνιμη εργασία. Στη φάση αυτή μπορούμε να προωθήσουμε πιο επιθετικά τις διεκδικήσεις μας. Αυτό απέδειξαν και οι επιτυχημένες κινητοποιήσεις στις 2 και 16 Μάρτη.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Σαλαμίνας μας καλεί τα μέλη του να πάρουν μαζικά μέρος στην κινητοποίηση που οργανώνουν οι Σύλλογοι Π.Ε. της Αττικής στο Υπουργείο Παιδείας την Παρασκευή 28/9 στις 2μ.μ. , με θέμα αιχμής τους μαζικούς μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών. Για την διευκόλυνση των συναδέλφων να συμμετέχουν στην κινητοποίηση κηρύσσουμε 2ωρη διευκολυντική στάση εργασίας για τις δυο τελευταίες ώρες του πρωινού κύκλου ή τις δυο πρώτες του απογευματινού.

Loading...
  • Δια Βίου Επιλογή

    Β2 Γαλλικά σε 2 μήνες από το μηδέν!

    europalso

    europalso