Σύλλογος Υπαλλήλων Παν. Πάτρας: Οι συγχωνεύσεις έγιναν στο πόδι χωρίς μελέτες

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔19/03/2019 - 12:34 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

Η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού του συζήτησε τις συγχωνεύσεις ΑΕΙ – ΤΕΙ και ιδιαίτερα την μελετώμενη του Πανεπιστημίου Πατρών με το .

Ο Σύλλογος, χαρακτηρίζει την πρόταση ως απαράδεκτη και θεωρεί ότι η κυβέρνηση προχωράει στην αναδιάρθρωση της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης σύμφωνα με τις μνημονιακές δεσμεύσεις, με στόχο την μείωση των ιδρυμάτων και  την μείωση του κόστους της εκπαίδευσης  και όχι την αναβάθμιση της και εξηγεί ότι αυτό ακόμα πιο φανερό από τα παρακάτω:

-Οι συγχωνεύσεις-απορροφήσεις – συνέργειες  έγιναν στο πόδι χωρίς μελέτες, το ΤΕΙ Δυτ. Ελλάδας μέχρι προχτές συνενώνονταν με το ΕΑΠ, σήμερα με το πανεπιστήμιο Πατρών άντε και ένα κομμάτι του στο Πελοποννήσου.

-Δημιουργούνται τμήματα με στόχο την εκλογική πελατεία. Αντί για σύσκεψη   με τους Πανεπιστημιακούς ο κος Υπουργός συσκέφτηκε με τους Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στους Νομούς Αχαΐας ,Ηλείας και Αιτωλοακαρνανίας.

-Δεν υπάρχει πρόθεση για αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης προς τα ιδρύματα. Η πείρα από την προηγούμενη απορρόφηση του Πανεπιστημίου Δυτ. Ελλάδας(Αγρίνιο) δείχνει ότι είχαμε μείωση του προϋπολογισμού του Πανεπιστημίου.

-Δεν προκηρύσσονται θέσεις για μέλη ΔΕΠ, για Διοικητικό και λοιπό προσωπικό τα οποία έχουν αποδεκατιστεί. Το Διοικητικό προσωπικό την τελευταία τετραετία έχει μειωθεί σε ποσοστό άνω του 30%.

-Πετάει για «δόλωμα» την δημιουργία Ινστιτούτων – Π.Ε.Κ. που θα λειτουργούν με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια και τα διετή προγράμματα στα οποία οι διδάσκοντες θα πληρώνονται από τα δίδακτρα των φοιτητών, με στόχο να καμφθεί η αντίσταση των πανεπιστημιακών δασκάλων.

-Παρ’ ότι, σύμφωνα με τις δηλώσεις του Υπουργού, δεν θα προχωρήσει όπου υπάρχει διαφωνία, αντίρρηση, προωθεί νομοσχέδια φτιαγμένα στο πόδι.

-Περνάει στην παραπέρα ιδιωτικοποίηση τομέων του Δημόσιου Πανεπιστημίου. π.χ σε τομείς όπως τα οικονομικά και τα τεχνικά όπως φαίνεται και από τις αποφάσεις της 90ης Συνόδου των Πρυτάνεων. Μετά τα δίδακτρα στα μεταπτυχιακά, έρχονται δίδακτρα στα διετή προγράμματα, υπάρχουν στην λεγόμενη επαγγελματική κατάρτιση, ιδιωτικοποιείται πλήρως η σίτιση  των φοιτητών κ.α.

Ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού  υποστηρίζει επίσης ότι  η κατάσταση που θα δημιουργηθεί στην διοικητική μηχανή καθιστά το σχέδιο ανέφικτο,  λόγω  της μείωσης του προσωπικού, των μετατάξεων σε  άλλους κλάδους και καλεί σε συγκέντρωσή και παράσταση στην Σύγκλητο,σήμερα στις 2  το μεσημέρι. • Βάσεις 2020 - Εκτιμήσεις: Σε ποιές σχολές αναμένεται πτώση

  Το ipaidia.gr στο google news

  Τελευταίες Ειδήσεις

  Ειδήσεις και εκτιμήσεις για τις βάσεις 2020  • ideascentral

   europalso