ΣΑΤΕΑ: Καμία ανοχή στην απαξίωση πτυχίου και προϋπηρεσίας

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔11/01/2019 - 12:19 | Author: Newsroom

Κατατέθηκε  ως τροπολογία (!) το νομοσχέδιο για το σύστημα , ενώ η διαβούλευση έχει λήξει εδώ και μόνο 3 μέρες. Αναρωτιόμαστε πότε αποδελτιώθηκαν τα χιλιάδες σχόλια και πότε λήφθηκαν υπόψη, ώστε να πραγματοποιηθούν οι όποιες αλλαγές.

ΣΑΤΕΑ

Το πλαφόν της προϋπηρεσίας παραμένει παρόλες τις πολυάριθμες αντίθετες απόψεις που κατατέθηκαν στη διαβούλευση.

Η αιτιολογική έκθεση περιέχει αναλήθειες ως προς την επιλογή του ΥΠΠΕΘ να θέσει περιορισμό – ταβάνι στην προσμέτρηση της προϋπηρεσίας άνω των 120 μηνών. Πιο συγκεκριμένα, το ΥΠΠΕθ επικαλείται ότι οι 120 μήνες δικαιολογούνται ως το ανώτερο όριο προσμέτρησης καθώς συμπίπτουν με το χρονικό διάστημα απουσίας μόνιμων διορισμών και διεξαγωγής ΑΣΕΠ (2008).

 

Αυτό, ωστόσο, δείχνει πως σκοπίμως παραβλέπει τους 223 εκπαιδευτικούς κλάδων ΠΕ61 και 71 οι οποίοι διαθέτουν πάνω από 120 μήνες . Χαρακτηριστικά, ο Διευθυντής Ειδικής Αγωγής (βλ. 3/1/2019 – Δ.Τ. ΠΟΣΕΕΠΕΑ),”υποστήριξε ότι από τις 35.000 εκπαιδευτικούς, διαπιστώνεται ότι μόνο οι 271 έχουν προϋπηρεσία μεγαλύτερη των 120 μηνών”. Ακόμη, η μεταφορά προϋπηρεσίας από κλάδο σε κλάδο συνεχίζει να υφίσταται. Προστίθενται αλλαγές οι οποίες, όπως φαίνεται, αναμένεται να δημιουργήσουν νέες παρερμηνείες, όπως για παράδειγμα ο αριθμός πινάκων (αφαιρέθηκαν οι πίνακες ειδικοτήτων) ή τα “πιο απαιτητικά” σεμινάρια 300 ωρών και διάρκειας 7 μηνών. Τέλος, συνεχίζεται η στρεβλή λογική της μοριοδότησης τέκνων και αναπηρίας με νεότερες “διευκρινίσεις” τη στιγμή που στον υπόλοιπο δημόσιο τομέα προβλέπεται ποσόστωση στο πλαίσιο εφαρμογής της κοινωνικής πολιτικής.

Δεν θα ανεχτούμε την απαξίωση του και της προϋπηρεσίας μας!
Απαιτούμε την απόσυρση του νομοσχεδίου!


Όλες και όλοι στις συνελεύσεις των τοπικών συλλόγων εντός της εβδομάδας.
Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 24ωρη απεργία και συμμετοχή σε πορεία (Προπύλαια 12:00)!

Loading...


  • europalso   ideascentral