Πέμπτη, ή Παρασκευή θα έχουν ανακοινωθεί οι , τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών Εξετάσεων δήλωσε η αν. υπουργός Παιδείας, Σία Αναγνωστοπούλου.

Κατ.Μπρ.

Απαντώντας σε ερώτηση, για την ετοιμότητα του ενόψη της νέας σχολικής χρονιάς η κ. Αναγνωστοπούλου αναφέρθηκε στη μεγάλη προσπάθεια που γίνεται ώστε τα σχολεία να λειτουργήσουν χωρίς προβλήματα, από την πρώτη μέρα. Τα βιβλία είναι ήδη στα σχολεία, είπε προσθέτοντας ότι δεν θα παρατηρηθεί το φαινόμενο να υπάρχουν φωτοτυπίες αντί για βιβλία.

Το μεγάλο στοίχημα είναι και έχουν ολοκληρωθεί οι αποσπάσεις και ο πίνακας των αναπληρωτών, ωστέ να μην υπάρχουν κενά τόνισε η αν. υπουργός στο ΣΚΑΙ. Μιλώντας για τις μεταγραφές των φοιτητών με δεδομένη τις οικονομικές δυσχέρειες των οικογενειών διευρύνθηκαν όσο γίνεται τα κριτήρια για να επωφελούνται περισσότεροι φοιτητές/τριες.

Εν συνεχεία η συνέντευξη επεκτάθηκε σε όλα τα ζητήματα της πρόσφατης πολιτικής επικαιρότητας καθώς η υπουργός κλήθηκε να απαντήσει από μια παλιότερη δήλωσή της για το θέμα των καταλήψεων στέγης, ως το διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες (!)

“5, 6, ή 7 οι άδειες πρέπει να περάσουν από τη Βουλή”

Στόχος της κυβέρνησης είναι η νομιμότητα και αυτό θέλει να πετύχει με το διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες τόνισε η κ. Αναγνωστοπούλου λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεν άκουσα επί 30 χρόνια ιδιωτικής τηλεόρασης να βγαίνουν στα κάγκελα δημοσιογράφοι, διανοούμενοι, ή δήθεν διανοούμενοι, για τη συνεχιζόμενη παρανομία και την κατασπατάληση του χρήματος του φορολογούμενου λαού.»

Πρέπει να αποκατασταθεί η νομιμότητα και να σπάσει ένα τρίγωνο διαπλοκής είπε κλείνοντας και πρόσθεσε ότι για να είναι «5, 6 ή 7 οι άδειες πρέπει να περάσουν από τη Βουλή». Απαντώντας τέλος σε ερώτηση για θέματα διαδικασίας είπε: «Η εταιρεία διεξάγει επί χρόνια τις εκλογές σε αυτή τη χώρα και κανείς Έλληνας δεν είπε ότι δεν είναι αξιόπιστη».

Ωστόσο συμπλήρωσε ότι η ίδια θεωρεί ως μείζον θέμα να κατοχυρωθούν οι εργαζόμενοι/ες.

Δεν μπορεί να θέτει η Ν.Δ. θέμα τάξις και ασφάλειας με αφορμή τις καταλήψεις όταν στην Ευρώπη συμβαίνουν τέτοιας έκτασης δραματικά γεγονότα

“Το να θέτει θέμα τάξις και ασφάλειας η Ν.Δ. με αφορμή τις καταλήψεις, είναι επιβλαβέστατο για τη χώρα”, όταν σε όλη την Ευρώπη συμβαίνουν τέτοιας έκτασης δραματικά γεγονότα απάντησε η αν. υπουργός, αναφορικά με παλιότερη δήλωσή της σχετικά με τις καταλήψεις. “Εννοείται πως η κατάληψη δημοσίου κτηρίου είναι παράνομη πράξη” και σημείωσε πως το φαινόμενο είναι υπαρκτό από τη δεκαετία του ’60 σε όλη την Ευρώπη.

Σχολιάζοντας τη στάση του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Ν. Τόσκα στο θέμα της κατάληψης του ΑΠΘ είπε ότι το χειρίστηκε άψογα, καθώς η κατάσταση μπορούσε να ξεφύγει, κάτι που δεν συνέβη και πρόσθεσε ότι “τα θέματα δεν λύνονται με βία”.

Πανελλήνιες 2024: Θέματα και απαντήσεις πανελλαδικών - Εκτιμήσεις Βάσεων 2024 - Δείτε εδώ όλα τα ΝΕΑ