Προσμέτρηση προϋπηρεσίας αναπληρωτών και τρόπος διορισμών

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔25/06/2015 - 23:18 | Author: Newsroom Ipaidia

Αθήνα, 25/06/2015 Πανελλήνιος Σύλλογος Αναπληρωτών Καθηγητών Αγγλικής Γλώσσας

Θέμα: «Δελτίο Τύπου για την προσμέτρηση προϋπηρεσίας των αναπληρωτών και τον τρόπο διορισμών».

Αναφορικά με το υπό διαβούλευση πολυνομοσχέδιο για την εκπαίδευση και ειδικότερα αναφορικά με το άρθρο 47 που αναφέρεται στους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς και όσον αφορά στην μοριοδότηση των δυο κριτηρίων (ήτοι βαθμολογία διαγωνισμού ΑΣΕΠ + προϋπηρεσία), ως Σύλλογος Αναπληρωτών Καθηγητών Αγγλικής Γλώσσας, δηλώνουμε την πλήρη αντίθεσή μας με τον εξοβελισμό των συναδέλφων που έχουν υπηρετήσει τη δημόσια εκπαίδευση επί σειρά ετών και έχουν επιτύχει σε διαγωνισμό του ΑΣΕΠ (συχνά σε περισσότερους από έναν!) όχι όμως στον πιο πρόσφατο, αυτόν του 2008.

Επιπρόσθετα, δηλώνουμε την αντίθεσή μας στην διπλή μοριοδότηση της προϋπηρεσίας που έχει προσφερθεί σε δυσπρόσιτα σχολεία κατά τα έτη 2010-2014 συμφωνώντας απόλυτα με τη δήλωση του Αναπληρωτή Υπουργού Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, κ. Τάσου Κουράκη, στην Εφημερίδα των Συντακτών και τη δημοσιογράφο Άννα Ανδριτσάκη, ο οποίος ανέφερε χαρακτηριστικά:« Κατά τα άλλα, σε ό,τι αφορά τη διπλή μοριοδότηση, αυτή δεν θα μετράει για τις περιόδους 2010-2012 και 2012-2014. Πρόκειται για τις περιόδους, κατά τις οποίες οι πίνακες είχαν «κλειδωθεί» από τις προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις και υπεισέρχετο ο παράγοντας τύχη στην τελική τοποθέτηση των αναπληρωτών, χωρίς να υπάρχει δυνατότητα συνειδητής επιλογής δυσπρόσιτων σχολείων, με στόχο τη μεγάλη μοριοδότηση. Χωρίς τη ρύθμιση αυτή θα μπορούσαν να γίνουν ανατροπές σε βάρος εκπαιδευτικών, οι οποίοι θα μπορούσαν να επιλέξουν συνειδητά δυσπρόσιτα σχολεία. Βέβαια, το συγκεκριμένο πλεονέκτημα δεν παύει να ισχύει για όλες τις άλλες περιόδους» (https://left.gr/news/t-koyrakis-nomoshedio-apanta-se-epeigonta-themata-tis-ekpaideysis).

Λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις παραπάνω θέσεις του Συλλόγου, ζητάμε να επανεξεταστεί το ζήτημα της προσμέτρησης μόνο της βαθμολογίας που αποκτήθηκε ύστερα από επιτυχία στον τελευταίο διαγωνισμό ΑΣΕΠ, συμπεριλαμβάνοντας μια τουλάχιστον επιτυχία σε οποιονδήποτε διαγωνισμό ΑΣΕΠ παρελθόντων ετών. Επιπλέον, ζητάμε την προσμέτρηση της προϋπηρεσίας μέχρι και το τρέχον σχολικό έτος, χωρίς την αναδρομική-δυσμενή, διπλή προσμέτρηση της προϋπηρεσίας που προσφέρθηκε σε δυσπρόσιτα σχολεία κατά τα έτη 2010-2014, διάστημα κατά το οποίο οι πίνακες είχαν «κλειδωθεί».

Με εκτίμηση

ΤΟ ΠΡΟΣΩΡΙΝΟ Δ.Σ. ΠΑΝΑΓΟΥΛΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΓΑΛΑΝΑΚΗ ΦΩΤΕΙΝΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΥ ΧΑΡΙΚΛΕΙΑ ΒΡΕΤΤΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Loading...


  • europalso   ideascentral