: Πότε οι αιτήσεις θα γίνουν και οι αιτήσεις και πώς θα τρέξει το σύστημα-Πόσα κενά θα δοθούν.

Ενημερωτικό σημείωμα από τη Γεωργία Μπουλμέτη και τον Βασίλη Βούγια

Σύμφωνα με σημερινές πληροφορίες μας από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων καταβάλλεται προσπάθεια να εκδοθούν την Παρασκευή 22 Ιουλίου 2022 οι Υπουργικές Αποφάσεις με τις Προσκλήσεις εκπαιδευτικών Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης και μελών Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ), για κατάθεση αιτήσεων στο για μόνιμο διορισμό σε κενές οργανικές θέσεις σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και ΕΔΥ και με την κατανομή κατά ειδικότητα ανά Διεύθυνση Εκπαίδευσης και περιοχή διορισμού.

Από τους ισχύοντες Πίνακες οι διορισμοί

Οι διορισμοί θα πραγματοποιηθούν από τους Οριστικούς Πίνακες των Προκηρύξεων του 2019. Οι υποψήφιοι τα ονόματα των οποίων αναφέρονται στους πίνακες αυτούς κατά σειρά κατάταξης, μπορούν να υποβάλλουν αίτηση στο , όταν θα ανακοινωθεί η Πρόσκληση από το Υπουργείο Παιδείας, δηλώνοντας κατά σειρά προτίμησης τις περιοχές διορισμού. Οι κενές θέσεις για τους διορισμούς θα ανακοινωθούν κατά ειδικότητα ανά Διεύθυνση Εκπαίδευσης και περιοχή διορισμού.

Εξ αυτού του λόγου οι νέοι Προσωρινοί Πίνακες της Προκήρυξης 1ΕΑ των μελών ΕΒΠ ουδεμία σχέση έχουν με τους τωρινούς διορισμούς.

Προθεσμία αιτήσεων

Η προθεσμία των αιτήσεων των υποψηφίων, κατά την εκτίμησή μας, θα είναι άνω των πέντε ημερών.

Πόσα κενά θα δοθούν

Τα κενά τα οποία θα δοθούν θα είναι όσα και οι προς κάλυψη με μόνιμο διορισμό θέσεις. Επί παραδείγματι θα δοθούν για τα μέλη ΕΕΠ-ΕΒΠ 400 κενά για τις 400 θέσεις , οι οποίες παρεμπιπτόντως θα περιλαμβάνουν και ένα σεβαστό νούμερο θέσεων στις ΕΔΥ.

Πως θα τρέξει το σύστημα

Οι διορισμοί της Ειδικής Αγωγής θα “τρέξουν” πρώτα και ακολούθως της Γενικής Εκπαίδευσης. Στους διορισμούς της Ειδικής Αγωγής πρώτα θα τρέξει το σύστημα για τους εκπαιδευτικούς και μετά θα τρέξει για τα μέλη ΕΕΠ-ΕΒΠ – Δείτε τη σειρά διορισμού κατά κλάδο και ειδικότητα: Τι προβλέπει ο νόμος

Κατανομή θέσεων διορισμού

Υπενθυμίζουμε ότι δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ Β 3741/15-7-2022 η υπ. αριθμ. 88085/Ε1/15-7-2022 Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ), την οποία υπογράφει η Υπουργός ΠΑΙΘ κα Νίκη Κεραμέως και ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών κος Θεόδωρος Σκυλακάκης, με την οποία καθορίζεται κατά κλάδο και ειδικότητα ή ειδίκευση ο αριθμός των κενών θέσεων που πρόκειται να καλυφθούν με τον διορισμό μόνιμων εκπαιδευτικών και μελών Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ) σύμφωνα με τις διατάξεις του Κεφαλαίου Ε΄ του ν.4589/2019 (Α΄13) στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, σχολικού έτους 2021-2022.

Διάταξη για νέο διορισμό ή πρόσληψη στην εκπαίδευση μετά 3 έτη από το ΦΕΚ διορισμού
Στην Πρόσκληση θα συμπεριληφθεί και η προσφάτως ψηφισθείσα διάταξη σύμφωνα με την οποία αποκλείονται νεοδιόριστοι εκπαιδευτικοί, ΕΕΠ-ΕΒΠ, ανεξαρτήτως του αν έχουν αναλάβει ή αναλαμβάνουν υπηρεσία ή όχι, από νέο διορισμό ή πρόσληψη στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση για τρία (3) έτη από την ημερομηνία δημοσίευσης της απόφασης διορισμού τους στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Η διάταξη περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο “Νέοι Ορίζοντες στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα: Ενίσχυση της ποιότητας, της λειτουργικότητας και της σύνδεσης των ΑΕΙ με την κοινωνία και λοιπές διατάξεις”.

 Τι λέει ο Πρόεδρος του ΑΣΕΠ

Tι έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό ο Πρόεδρος του ΑΣΕΠ Θάνος Παπαϊωάννου:

Αναρτήθηκαν σήμερα οι πίνακες κατάταξης για 4.977 εκπαιδευτικούς της προκήρυξης 1ΕΑ για την Ειδική Αγωγή.
Τα πιο δύσκολα βέβαια είναι μπροστά (2ΕΑ και 3ΕΑ). Έχουμε πολύ ανηφόρα ακόμη αλλά η αρχή έγινε…

Πανελλήνιες 2024: Θέματα και απαντήσεις πανελλαδικών - Εκτιμήσεις Βάσεων 2024 - Δείτε εδώ όλα τα ΝΕΑ