Το σύνολο των εκπαιδευτικών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης αναμένει τους επικείμενους και προσδοκεί το νούμερο και η κατανομή να δικαιώσει και να ανταμείψει τους κόπους που έχουν καταβάλει τα τελευταία έτη.

Η ανακοίνωση

Η ΠΕΑΔ καλεί την υπουργό να αναγνωρίσει ότι η δευτεροβάθμια εκπαίδευση υπηρετεί με υψηλές εκπαιδευτικές προδιαγραφές το σύνολο του μαθητικού πληθυσμού που προετοιμάζεται για την τράπεζα θεμάτων ( τον επόμενο χρόνο θα υπάρξει τράπεζα θεμάτων και στην Γ Λυκείου ) και για τις πανελλαδικές εξετάσεις.

Άλλωστε η παρατεταμένη οικονομική κρίση στην χώρα μας είχε ως αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένα έντονο δημογραφικό πρόβλημα το οποίο εξελίσσεται σε βραδυφλεγή βόμβα.

Το γεγονός αυτό αποτύπωσε και η υπουργός σε πρόσφατη δήλωσή της καθώς υπογράμμισε ότι ο μαθητικός πληθυσμός της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης τη δεδομένη στιγμή υπόκειται σε μείωση της τάξης του 16,5 έως 17 %

Θα ήταν λοιπόν εσφαλμένη πολιτική κίνηση να ξεκινήσει η επόμενη χρονιά με σοβαρά ελλείματα εκπαιδευτικών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, γεγονός που θα οδηγήσει σε κρίση τους θεσμούς της εκπαίδευσης και της ευρύτερης κοινωνίας