Η Κυβέρνηση αιφνιδιαστικά χωρίς να ενημερώσει τις Ομοσπονδίες των εκπαιδευτικών κατέθεσε προς ψήφιση ένα νομοσχέδιο που απαξιώνει την Ανώτατη Δημόσια Εκπαίδευση και έρχεται σε πλήρη αντίθεση με το άρθρο 16 του Συντάγματος.

Θ. Τσούχλος, Πρόεδρος Ο.Λ.Μ.Ε.

Χωρίς να υπάρξει ο παραμικρός διάλογος, αλλά και η ουσιαστική διαδικασία δημόσιας διαβούλευσης, επέρχονται σημαντικότατες αλλαγές που αλλοιώνουν βάναυσα το δημόσιο χαρακτήρα του αγαθού της Παιδείας, πλήττουν βίαια την έννοια του Κοινωνικού Κράτους και διευρύνουν δραματικά τις εκπαιδευτικές ανισότητες. Με έντεχνο τρόπο παραχωρούνται στα «» πλήρη επαγγελματικά και ακαδημαϊκά δικαιώματα που τα εξισώνουν απόλυτα με τα Δημόσια Ελληνικά .

Το Υ.ΠΑΙ.Θ. προχωρά στην ολέθρια αυτή κίνηση ανοίγοντας την Κεκρόπορτα που οδηγεί στην υποβάθμιση των πτυχίων μας. Εμπορευματοποιεί τη γνώση και θέτει σε άμεσο- ορατό κίνδυνο το επαγγελματικό μέλλον των αναπληρωτών συναδέλφων και των νέων επιστημόνων. Ενταφιάζει τους στόχους και τις προοπτικές όσων φοιτούν στα Α.Ε.Ι., όπως και των μαθητριών- μαθητών που προετοιμάζονται για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Καλούμε το σύνολο των Εκπαιδευτικών και Επιστημονικών Ομοσπονδιών, το γονεϊκό κίνημα και τους φοιτητικούς συλλόγους να συνεχίσουν τον δίκαιο αγώνα για Δημόσια- Δωρεάν Παιδεία που θα παρέχεται χωρίς περιορισμούς στη νεολαία μας.

Την ύστατη στιγμή ζητάμε την απόσυρση του επίμαχου άρθρου 50 και την έναρξη ενός ουσιαστικού και ειλικρινούς διαλόγου. Με τον τρόπο αυτό τόσο η Υπουργός Παιδείας, όσο και η Κυβέρνηση θα αποδείξουν έμπρακτα την στήριξή τους στη Δημόσια Εκπαίδευση, καθώς και την εμπιστοσύνη τους, στα Α.Ε.Ι. της χώρας μας.