Πότε θα γίνουν οι προσλήψεις στο Υπ. Παιδείας με την Κοινωφελή Εργασία ΟΑΕΔ

Πότε θα γίνουν οι προσλήψεις στο Υπ. Παιδείας με την Κοινωφελή Εργασία ΟΑΕΔ

Τέλη καλοκαιριού οι προσλήψεις στο Υπ. Παιδείας με την Κοινωφελή Εργασία ΟΑΕΔ

Το α’ δεκαήμερο του Ιουνίου πρόκειται να δημοσιευτεί η προκήρυξη για τη συμμετοχή 20.385 ανέργων στη δεύτερη φάση του Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας του ΟΑΕΔ. Ειδικά όμως για τις 5.407 θέσεις, που αφορούν το υπουργείο Παιδείας, θα δημοσιευτεί ειδική προκήρυξη στα τέλη του καλοκαιριού ώστε η πρόσληψη των ανέργων να συμπέσει χρονικά με την έναρξη του νέου σχολικού έτους.

Πρόκειται  για πεντάμηνες θέσεις απασχόλησης που αφορούν την κάλυψη αναγκών σε όλα τα Υπουργεία, πλην του Υπουργείου Παιδείας, στις Περιφέρειες και τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις της χώρας. Οι θέσεις απασχόλησης, ύστερα από διαβούλευση που πραγματοποιήθηκε με τους αρμόδιους φορείς, με πρωτοβουλία της Αναπληρώτριας Υπουργού Εργασίας, Ράνιας Αντωνοπούλου, κατανέμονται ως εξής:

– Σε υπουργεία και στους εποπτευόμενους φορείς κατανέμονται 16.415 θέσεις. Οι περισσότερες θέσεις αφορούν στα Υπουργεία Παιδείας, Πολιτισμού, Υγείας και Εργασίας.
– Σε περιφέρειες κατανέμονται 3.500 θέσεις.
– Στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις κατανέμονται 470 θέσεις.

Υπενθυμίζεται ότι η δημοσιοποίηση της προκήρυξης θα σημάνει την έναρξη της διαδικασίας υποβολής αιτήσεων, η οποία είναι υποχρεωτική, για να γίνει η τελική επιλογή των δικαιούχων. Ακολουθεί η ανάρτηση των προσωρινών πινάκων, η υποβολή ενστάσεων και στη συνέχεια η ανάρτηση των οριστικών πινάκων των δικαιούχων. Σημειώνεται ότι για την πρώτη φάση του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας, που αφορά 32.433 θέσεις απασχόλησης σε δήμους και περιφέρειες, η διαδικασία υποβολής αιτήσεων έχει ολοκληρωθεί στις 27 Απριλίου και ακόμα δεν έχουν αναρτηθεί ούτε οι προσωρινοί πίνακες. Σύμφωνα με πηγές του ΟΑΕΔ, καταβάλλονται προσπάθειες ώστε η ανάρτηση των προσωρινών πινάκων να πραγματοποιηθεί είτε αύριο , είτε το αργότερο μεθαύριο Τετάρτη. Στην πρώτη φάση της διαδικασίας είχαν υποβληθεί 192.571 αιτήσεις

googlenewsΑκολουθείστε το iPaidia στο Google News

Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr

Η Παιδεία στο Viber ΕΔΩ !