Αιρετοί ΚΥΣΕΕΠ ενημέρωση: Πίνακες ΑΣΕΠ-Πιστώσεις ΕΒΠ-Ψυχολόγοι ΕΠΑΛ-Κενά ΣΜΕΑΕ Αιρετοί ΚΥΣΕΕΠ ενημέρωση  Βασίλη Βούγια και Γεωργίας Μπουλμέτη

Από τη σημερινή (11/10) παρουσία μας στο και Θρησκευμάτων ενημερώνουμε για τα εξής:
1. Πιστώσεις και εγκρίσεις Παράλληλης Στήριξης Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ)

Εστάλησαν σήμερα, αργά το μεσημέρι, στις 13 Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης (ΠΔΕ) οι 200 πιστώσεις για πρόσληψη αναπληρωτών Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ) σε Γενικά Σχολεία για υποστήριξη μαθητών/τριών

Επίσης υπεγράφησαν από την Υφυπουργό Παιδείας κα και οι εγκρίσεις για αιτήματα υποστήριξης μαθητών/τριών από Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό (ΕΒΠ), οι οποίες και θα αποσταλούν στις 13 Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης (ΠΔΕ) τη Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2019.
2. Ψυχολόγοι (ΠΕ23) στα ΕΠΑΛ

Σήμερα απεστάλη από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων στο Εθνικό Τυπογραφείο για να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης (ΦΕΚ) η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ), που αφορά στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ των ΕΠΑΛ, στο οποίο περιλαμβάνονται και οι Ψυχολόγοι (ΠΕ23).

Μετά την δημοσίευση σε ΦΕΚ της ΚΥΑ, ακολουθεί η Υπουργική Απόφαση της κατανομής.
3. Προσωρινοί Πίνακες ΑΣΕΠ 2ΕΑ ΕΕΠ και 3ΕΑ εκπαιδευτικών ΕΑΕ Α/θμιας και Β/θμιας

Σύμφωνα με πληροφορίες από το ΥΠΑΙΘ, που απομένει να επιβεβαιωθούν, για την μεν Προκήρυξη 2ΕΑ αναμένεται η ανακοίνωση των Προσωρινών Πινάκων την επόμενη εβδομάδα, για δε την Προκήρυξη 3ΕΑ η επεξεργασία στο ΑΣΕΠ δεν έχει προχωρήσει ώστε να ευελπιστούμε πως σύντομα θα έχουμε Προσωρινούς Πίνακες.

Εδώ πρέπει να σημειώσουμε πως μόνον το ΑΣΕΠ γνωρίζει ακριβώς το πότε θα κοινοποιηθούν οι Προσωρινοί Πίνακες και εμείς απλά μεταφέρουμε εκτιμήσεις των αρμοδίων του Υπουργείου Παιδείας.
4. Κενά στις ΣΜΕΑΕ της χώρας

Ως αιρετοί θίξαμε τις σοβαρές ελλείψεις πιστώσεων για πρόσληψη αναπληρωτών ΕΕΠ και ΕΒΠ στις Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (ΣΜΕΑΕ) Πανελλαδικά, μετά από ενημερώσεις που έχουμε από αιρετούς των ΠΥΣΕΕΠ.

Θεωρούμε ότι το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων μετά την κατάθεση διάταξης προς ψήφιση στη Βουλή για την εξασφάλιση επιπλέον πιστώσεων για πρόσληψη αναπληρωτών εκπαιδευτικών και ΕΕΠ – ΕΒΠ για το 2019-2020, θα πρέπει να συμπεριλάβει στο σχεδιασμό του και τις πιστώσεις ΕΕΠ – ΕΒΠ για τις ΣΜΕΑΕ.

Σε διαφορετική περίπτωση πρέπει να διατεθούν πιστώσεις για τις ΣΜΕΑΕ από άλλες πηγές (κονδύλια από άδειες άνευ αποδοχών κ.λ.π)
5. Μεταβολές σχολικών μονάδων

Ετοιμη είναι και η Εγκύκλιος για τις μεταβολές σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ΕΑΕ ( Ιδρύσεις, καταργήσεις, συγχωνεύσεις, προαγωγές, υποβιβασμούς ) για το σχολικό έτος 2019-2020.
6. Μετατάξεις – Αποσπάσεις σε Φορείς

Αναμένουμε ακόμη την εφαρμοστική Εγκύκλιο για τις Μετατάξεις ΕΕΠ-ΕΒΠ και την υπογραφή της Απόφασης Αποσπάσεων ΕΕΠ-ΕΒΠ σε Φορείς – αίτηση από ένα (1) και μόνο μέλος ΕΕΠ – από την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων.