Πέντε νέοι «ύποπτοι» φάκελοι, πανομοιότυποι με αυτούς που έχουν εντοπιστεί μέχρι στιγμής σε εκπαιδευτικά ιδρύματα και άλλους προορισμούς, εντοπίστηκαν σήμερα από τις Αρχές και ήδη πήραν τον δρόμο για το Γενικό Χημείο του Κράτους, για ανάλυση.

Οι τέσσερις από τους φακέλους βρέθηκαν στα ΕΛΤΑ Πειραιά, Σπάρτης, Καλαμάτας και Τρίπολης και ο πέμπτος στα ΤΕΙ Θεσσαλίας στη Λάρισα, ενώ όλοι φαίνεται ότι έχουν σταλεί από την Ινδία, όπως και οι προηγούμενοι (εκτός απο δύο).

Με τους σημερινούς, το σύνολο των φακέλων που έχει παραλάβει η Πυροσβεστική Υπηρεσία για το Γενικό Χημείο του Κράτους ανέρχεται σε 37, ενώ είναι ακόμα δύο (στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής και στην Κοζάνη), οι οποίοι είχαν φτάσει στους προορισμούς τους σε προγενέστερο χρόνο και είχαν καταστραφεί, όταν προέκυψε ο θόρυβος

Υπενθυμίζεται, ότι σε όλους τους φακέλους που έχουν εξεταστεί στο Γενικό Χημείο του Κράτους δεν βρέθηκε κάποια σκόνη και απλώς είναι εμποτισμένοι με μία βιομηχανική ερεθιστική ουσία που δεν είναι επικίνδυνη για τον άνθρωπο.

Η έρευνα για τον εντοπισμό του αποστολέα συνεχίζεται από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

Κανονικά τα μαθήματα στο ΤΕΙ

Κανονικά διεξάγονται τα μαθήματα στο ΤΕΙ Θεσσαλίας, στη Λάρισα, καθώς το ύποπτο δέμα που βρέθηκε το πρωί στην υπηρεσία του Πρωτοκόλλου δεν έχει επηρεάσει την ομαλή λειτουργία του ιδρύματος.

Ο πρύτανης του ΤΕΙ Θεσσαλίας, Ξενοφών Σπηλιώτης, ανέφερε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι ακολουθήθηκαν όλες οι διαδικασίες που προβλέπονται σε αυτές τις περιπτώσεις, χωρίς να έχει υπάρξει κάποιο πρόβλημα. Ο ίδιος τόνισε ότι τα μαθήματα στο ΤΕΙ Θεσσαλίας διεξάγονται κανονικά, εκτός από τις διοικητικές υπηρεσίες μετά από εντολή που έδωσαν οι αρμόδιες υπηρεσίες της 8ης ΕΜΑΚ. Σημειώνεται, πως σύμφωνα με τον κ. Σπηλιώτη, ο ύποπτος φάκελος εντοπίστηκε από τους υπαλλήλους στο Πρωτόκολλο, οι οποίοι ενημέρωσαν άμεσα τη διοίκηση του ΤΕΙ.

«Το πρωί υπάλληλοι του ΤΕΙ με ενημέρωσαν τηλεφωνικά ότι στο Πρωτόκολλο εντοπίστηκε ένας φάκελος ύποπτος, όπως αυτοί που έχουν σταλεί από Ινδία. Αμέσως ενήργησα και επικοινώνησα με την Ασφάλεια και την Πυροσβεστική Υπηρεσία. Οι αρμόδιες αρχές μού ζήτησαν να προχωρήσω σε απομόνωση των ατόμων που ήρθαν σε επαφή με τον φάκελο και να κλειδωθεί ο χώρος, έως ότου έρθει η Πυροσβεστική και η ΕΜΑΚ» επισήμανε ο κ. Σπηλιώτης.

Υπενθυμίζεται, ότι τα δύο άτομα που ήρθαν σε επαφή τον φάκελο πέρασαν τη διαδικασία απολύμανσης από την ειδική ομάδα της 8ης ΕΜΑΚ και έπειτα μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο για τις προβλεπόμενες εξετάσεις. Ο φάκελος σφραγίστηκε και αναμένεται να σταλεί Γενικό Χημείο του Κράτους, στην Αθήνα, ώστε να ελεγχθεί το περιεχόμενο.