array(38) {
 ["_edit_lock"]=>
 array(1) {
  [0]=>
  string(13) "1614343242:25"
 }
 ["_edit_last"]=>
 array(1) {
  [0]=>
  string(2) "25"
 }
 ["_thumbnail_id"]=>
 array(1) {
  [0]=>
  string(6) "505427"
 }
 ["onesignal_meta_box_present"]=>
 array(1) {
  [0]=>
  string(1) "1"
 }
 ["onesignal_send_notification"]=>
 array(1) {
  [0]=>
  string(0) ""
 }
 ["_bsf_post_type"]=>
 array(1) {
  [0]=>
  string(1) "0"
 }
 ["_bsf_item_review_type"]=>
 array(1) {
  [0]=>
  string(4) "none"
 }
 ["_yoast_wpseo_newssitemap-exclude"]=>
 array(1) {
  [0]=>
  string(3) "off"
 }
 ["_yoast_wpseo_newssitemap-genre"]=>
 array(1) {
  [0]=>
  string(6) "a:0:{}"
 }
 ["_yoast_wpseo_content_score"]=>
 array(1) {
  [0]=>
  string(2) "30"
 }
 ["_yoast_wpseo_focuskeywords"]=>
 array(1) {
  [0]=>
  string(0) ""
 }
 ["_yoast_wpseo_keywordsynonyms"]=>
 array(1) {
  [0]=>
  string(0) ""
 }
 ["priority"]=>
 array(1) {
  [0]=>
  string(1) "0"
 }
 ["_priority"]=>
 array(1) {
  [0]=>
  string(19) "field_5901c2c7b8d5b"
 }
 ["news_keywords"]=>
 array(1) {
  [0]=>
  string(0) ""
 }
 ["_news_keywords"]=>
 array(1) {
  [0]=>
  string(19) "field_58e7c77583c33"
 }
 ["add_post_in_slide"]=>
 array(1) {
  [0]=>
  string(2) "no"
 }
 ["_add_post_in_slide"]=>
 array(1) {
  [0]=>
  string(19) "field_589c2449c27b0"
 }
 ["protinomeno_arthro"]=>
 array(1) {
  [0]=>
  string(4) "null"
 }
 ["_protinomeno_arthro"]=>
 array(1) {
  [0]=>
  string(19) "field_58a2be30f14ad"
 }
 ["timeless"]=>
 array(1) {
  [0]=>
  string(1) "0"
 }
 ["_timeless"]=>
 array(1) {
  [0]=>
  string(19) "field_5898421e99c6f"
 }
 ["guid"]=>
 array(1) {
  [0]=>
  string(0) ""
 }
 ["_guid"]=>
 array(1) {
  [0]=>
  string(19) "field_5898423199c70"
 }
 ["block_name"]=>
 array(1) {
  [0]=>
  string(0) ""
 }
 ["_block_name"]=>
 array(1) {
  [0]=>
  string(19) "field_5898423999c71"
 }
 ["page"]=>
 array(1) {
  [0]=>
  string(0) ""
 }
 ["_page"]=>
 array(1) {
  [0]=>
  string(19) "field_5898424199c72"
 }
 ["group"]=>
 array(1) {
  [0]=>
  string(0) ""
 }
 ["_group"]=>
 array(1) {
  [0]=>
  string(19) "field_5898424999c73"
 }
 ["source"]=>
 array(1) {
  [0]=>
  string(0) ""
 }
 ["_source"]=>
 array(1) {
  [0]=>
  string(19) "field_5898425399c74"
 }
 ["_yoast_wpseo_primary_category"]=>
 array(1) {
  [0]=>
  string(2) "60"
 }
 ["ampforwp_custom_content_editor"]=>
 array(1) {
  [0]=>
  string(0) ""
 }
 ["ampforwp_custom_content_editor_checkbox"]=>
 array(1) {
  [0]=>
  NULL
 }
 ["ampforwp-amp-on-off"]=>
 array(1) {
  [0]=>
  string(7) "default"
 }
 ["_post_views"]=>
 array(1) {
  [0]=>
  string(3) "367"
 }
 ["_wtpsw_views"]=>
 array(1) {
  [0]=>
  string(2) "70"
 }
}
        

Εκπαιδευτικοί στέλνουν κείμενο διαμαρτυρίας σχετικά με τους αδιόριστους εκπαιδευτικούς λόγω του ευρώ. Ακολουθεί το κείμενο τους:

Προς μεγάλη μας έκπληξη και απογοήτευση πληροφορηθήκαμε για το περιεχόμενο της γραπτής  απάντησης του  , η οποία διαβιβάστηκε στη Βουλή από τον υπουργό Εσωτερικών Μ. Βορίδη, ύστερα από ερώτηση του Βουλευτή Γ.  Λογιάδη, σχετικά με θέματα που αφορούν τους απορριφθέντες υποψήφιους, λόγω της μη έγκαιρης καταβολής παραβόλου, για την πλήρωση κενών θέσεων εκπαιδευτικών, που συμμετείχαν σε σειρά προκηρύξεων του ΑΣΕΠ.

Στην εν λόγω απάντηση το υπουργείο εσωτερικών για ακόμα μια φορά αποποιείται των ευθυνών του και παραπέμπει 12000 άνεργους εκπαιδευτικούς στα δικαστήρια σαν στυγνοί εγκληματίες για ένα “έγκλημα” που ποτέ δεν διέπραξαν, αλλά οφείλεται αναμφίβολα στην πρώην απαρχαιωμένη και καθόλου φιλική ως προς τον χρήστη πλατφόρμα του ΑΣΕΠ που παγίδευε αντί να διευκολύνει τον χρήστη. Μια πλατφόρμα που έπειτα από την αναστάτωση που δημιούργησε άλλαξε ,γεγονός που αποδεικνύει περίτρανα την ανάγκη για αλλαγή της λόγω αστοχιών και προβλημάτων και αποτελεί την άμεση παραδοχή της διοίκησης για ευθύνη της στην αδικία που συντελέστηκε εις βάρος των εκπαιδευτικών.

Αντί λοιπόν ο κ. Βορίδης να αναγνωρίσει την αδικία εις βάρος μας και να την αποκαταστήσει εντάσσοντας μας ξανά στους πίνακες των αναπληρωτών, επιρρίπτει τις ευθύνες στους εκπαιδευτικούς κατηγορώντας τους για αλλότρια σφάλματα και τους παραπέμπει στα διοικητικά δικαστήρια.

Παραμένουμε άνεργοι για περισσότερο από μισό χρόνο και πλέον αδυνατούμε να καλύψουμε ακόμη και τα πάγια έξοδά μας. Αποτελούμαστε από άτομα με σοβαρές αναπηρίες, καρκινοπαθείς, καρδιοπαθείς ή με άλλα σοβαρά προβλήματα υγείας, χιλιάδες άνθρωποι με οικογένειες, με δυσβάσταχτα οικονομικά βάρη, άνθρωποι με προϋπηρεσία στο χώρο της εκπαίδευσης, οι οποίοι ως μοναδικό μέσο βιοπορισμού έχουν την εργασία τους στα σχολεία μας σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης, σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της χώρας, στα οποία, όπως πολύ καλά γνωρίζετε, είναι υποχρεωμένοι να μετακινούνται με βάση τις εκπαιδευτικές κάθε φορά ανάγκες και κρίθηκαμε “ένοχοι” για τη μη καταβολή τριών ευρώ. Μη καταβολή που αποδίδεται από το ανάλγητο κράτος αν όχι σε δόλο, σίγουρα και στην καλύτερη περίπτωση σε βαριά αμέλεια.

Και ως απάντηση στις θυσίες και τους κόπους τόσων χρόνων ο κ. Βορίδης μας παραπέμπει στην δικαστική εξουσία αποδεικνύοντας καταφανώς την αδυναμία της εκτελεστικής εξουσίας να δώσει ένα τέλος στο τέλμα που έχουμε βυθιστεί τους τελευταίους μήνες. Άνθρωποι που ζουν σε συνθήκες ανασφάλειας, αγωνίας , οικονομικής δυσπραγίας και ψυχολογικής κατάρρευσης ,καλούνται να προσφύγουν δικαστικώς για να αποδείξουν πως δεν είναι ελέφαντες . Άνθρωποι που παλεύουν πλέον για την καθημερινή τους επιβίωση πρέπει να καταφύγουν στην «λύση» της δικαστικής προσφυγής που είναι και κοστοβόρα και χρονοβόρα.

Αναρωτηθήκατε κ. Βορίδη αν έχουμε την οικονομική δυνατότητα να διεκδικήσουμε το δίκιο μας μέσω των δικαστηρίων ή σάς αφήνει αδιάφορο η οικονομική μας κατάσταση ;

Οι πολίτες κ. Βορίδη έχουν όντως το δικαίωμα να προσφύγουν στην δικαιοσύνη , οι πολιτικοί όμως «δικάζονται» καθημερινά από τον λαό για την στάση τους απέναντι στα προβλήματα των πολιτών και η ίδια η ιστορία θα καταγράψει την επιτυχία ή την αποτυχία τους.

Για ακόμη μια φορά γινόμαστε μπαλάκι που πετάγεται από το ένα υπουργείο στο άλλο στην προσπάθεια τους να μάς αποπροσανατολίσουν και να μάς εξασθενήσουν ψυχικά . Για ακόμη μια φορά αρμόδιοι φορείς της Κυβέρνησης κωφεύουν επιδεικτικά μπροστά στις εκκλήσεις σύσσωμης σχεδόν της αντιπολίτευσης, εκπαιδευτικών συλλόγων και χιλιάδων πολιτών.

Περιφρόνησαν ακόμα και την πρόταση του κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη, βουλευτή Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας ο οποίος έχει διατελέσει την πολιτική του θητεία στο παρελθόν και ως υπουργός Εσωτερικών και ως υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων και γνωρίζει διεξοδικά όλα τα σφάλματα και τις τεχνικές αδυναμίες της πλατφόρμας e-paravolo , τα οποία δεν δίστασε να αναλύσει στην κοινοβουλευτική του ερώτηση ζητώντας την επανένταξη μας στους πίνακες των αναπληρωτών ώστε να μας δοθεί η δυνατότητα να ξαναδουλέψουμε από τον Σεπτέμβριο του ’21 και όχι την διαιώνιση του τρίχρονου αποκλεισμού μας “εξαιτίας μιας αστοχίας της κρατικής πλατφόρμας, γεγονός που θίγει την αρχή της χρηστής διοίκησης, της δικαιολογημένης εμπιστοσύνης του πολίτη προς το κράτος και την αρχή της αναλογικότητας”. Είναι αξιοσημειωτο πως ο κ. Στυλιανίδης, επίκουρος καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου, χρησιμοποίησε ακόμη και νομικούς όρους για να μάς υπερασπιστεί προσπαθώντας να υψώσει το ανάστημα του μπροστά στο τέρας της κυβερνητικής αναλγησίας. Εις μάτην…

Είναι ένα βάρος που είναι άδικο, ανεπίτρεπτο και ανήθικο να φορτώσετε σε χιλιάδες ανθρώπους

•Καταγγέλουμε την άδικη και απάνθρωπη κατά τα άνω σε βάρος μας κρατική συμπεριφορά και ζητάμε την άμεση παρέμβαση του κ. Μητσοτάκη. Δεν είναι δυνατόν τόσους μήνες μετά τον αποκλεισμό μας να μην υπάρχει επίσημη απάντηση από το πρωθυπουργικό γραφείο!

• Απαιτούμε την άμεση αποκατάσταση και επανένταξη μας στους πίνακες των αναπληρωτών και το δικαίωμα μας να ξαναδουλέψουμε από την νέα σχολική χρονιά

Σας καθιστούμε σαφές ότι δεν είμαστε διατεθειμένοι να επιτρέψουμε να καταδικαστούμε σε ανεργία για τα επόμενα τουλάχιστον τρία χρόνια, να διαγράψουμε το παρελθόν μας και να υποθηκεύσουμε το μέλλον μας και των παιδιών μας για ένα συστημικό λάθος το οποίο οφείλει η Κυβέρνηση να αναγνωρίσει και να διορθώσει.