Ο.Λ.Τ.Ε.Ε. – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 17-7-2013

Αριθμ. Δ.Τ.: 063

Θεανώ Φωτίου, Βουλευτής Επικρατείας ΣΥ.ΡΙΖ.Α., σήμερα στη Βουλή:

«Πώς αλλιώς να κατανοήσω την πριμοδότηση από το Υπουργείο Παιδείας άτυπων μορφών ιδιωτικής εκπαίδευσης ΙΕΚ, για παράδειγμα το ΙΕΚ Ακμή.

Πρώτον, με ανάθεση έργων 135.000 ευρώ στο ΙΕΚ Ακμή από το Υπουργείο Παιδείας για το σχέδιο «ΑΘΗΝΑ».

Δεύτερον, με κατάργηση τίτλων σπουδών στα ΤΕΙ από το σχέδιο «ΑΘΗΝΑ», τα οποία είχαν ενδιαφέροντα ΙΕΚ, για παράδειγμα το ΙΕΚ Ακμή.

Τρίτον, με κατάργηση των τομέων και ειδικοτήτων ΕΠΑΛ ΕΠΑΣ που έχουν ενδιαφέρον και αναπτύσσουν τα ΙΕΚ, όπως για παράδειγμα ΙΕΚ Ακμή, γιατί όπως λέει η Γενική Ομοσπονδία Λειτουργών Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, έχει μεγάλο ενδιαφέρον να δείτε ότι οι κλάδοι που καταργούνται είναι των Τομέων Υγείας Πρόνοιας.

Για προσέξτε, αγαπητοί συνάδελφοι, που είναι το χρήμα; Που είναι το «ψητό»; ΙΕΚ Ακμή; Μήπως; Γραφικών τεχνών, Αισθητικής, Κομμωτικής, Σχεδίασης, Παραγωγής ενδύματος και ένα Αργυροχρυσοχοΐας. Να μη σας πω για μια καταπληκτική σχολή αργυροχρυσοχοΐας στη Στεμνίτσα, 47 ανθρώπων που έχουν μια μεγάλη παράδοση. Όλη αυτή η παράδοση, τι νομίζετε ότι είναι τα κοσμήματα της Ερμού που βρίσκονται σε ολόκληρη την Ελλάδα, τα καταργείται;

Ντροπή αυτή η ιστορία».

Από το Διοικητικό Συμβούλιο της Ο.Λ.Τ.Ε.Ε.

Πανελλήνιες 2024: Θέματα και απαντήσεις πανελλαδικών - Εκτιμήσεις Βάσεων 2024 - Δείτε εδώ όλα τα ΝΕΑ