: Ο κ. Συρίγος είπε πως  «Τα θα συνεχίσουν με μέχρι τις 4 Ιουνίου».

Σημείωσε επίσης, στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, πως υπάρχουν ορισμένοι τομείς όπως κλινικές, πρακτικές, εργαστηριακές ασκήσεις που θα φανεί στην συνέχεια πως θα μπορούσε να λειτουργήσει το αυτοδιαγνωστικό και υπογράμμισε ότι η κανονικότητα προβλέπεται από τον Σεπτέμβριο.

«Πρεμιέρα» σήμερα για τα Λύκεια με 613 θετικούς μαθητές και καθηγητές

Στις τάξεις τους επέστρεψαν σήμερα (12/4) μετά από μια μακρά περίοδο τηλεκπαίδευσης οι μαθητές των λυκείων όλης της χώρας. Το κουδούνι χτύπησε και πάλι στα σχολεία όμως προϋπόθεση για την επιστροφή του εκάστοτε μαθητή αποτελεί η διενέργεια , το οποίο πρέπει να βγει αρνητικό. Υποχρεωτικό θεωρείται το εν λόγω τεστ και για τους εκπαιδευτικούς, δυο φορές μέσα στην εβδομάδα.

Στη διενέργεια των self test στάθηκε και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κάνοντας λόγο για ένα πετυχημένο εργαλείο και μια τολμηρή πρωτοβουλία της κυβέρνησης. Όπως τόνισε ο πρωθυπουργός κατά την πρώτη ημέρα λειτουργίας των μέτρων αυτών εντοπίστηκαν 613 μαθητές και εκπαιδευτικοί θετικοί στον κορονοϊό -σχεδόν όλοι ασυμπτωματικοί-, οι οποίοι έμειναν αυτή τη πρώτη ημέρα σπίτι.

«Θεωρώ ότι το ξεκίνημα των self-test απεδείχθη ιδιαίτερα επιτυχημένο και πιστεύω ότι αξίζουν συγχαρητήρια στους μαθητές, πρώτα και πάνω απ’ όλα, στους εκπαιδευτικούς, στις οικογένειες των μαθητών που στήριξαν αυτή την τολμηρή πρωτοβουλία της πολιτείας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.