: Ο δεσμεύτηκε  ότι στη διάρκεια των πανελλαδικών εξετάσεων δεν θα πραγματοποιηθεί κινητοποίηση τέτοια, που θα μπορούσε να δημιουργήσει πρόβλημα στην μετακίνηση των διαγωνιζόμενων.

Αυτά επισήμανε ο πρόεδρος του Συνδικάτου των εργαζομένων του ΟΑΣΘ, Γιάννης Δήμκας, στη διάρκεια σημερινής συνέντευξης τύπου, διευκρινίζοντας ότι «αύριο φεύγουν τα εξώδικα και ξεκινά η διαδικασία, ώστε να μην υπάρξει πρόβλημα νομιμότητας με την απεργιακή μας κινητοποίηση».

Κατά «τις ώρες μετακίνησης των υποψηφίων στα θα υπάρχουν αστικά οχήματα», ξεκαθάρισε ο πρόεδρος των 1.600 εργαζομένων του ΟΑΣΘ, προσθέτοντας όμως ότι «είμαστε σε συζητήσεις για το ενδεχόμενο άλλου είδους κινητοποιήσεων εκείνες τις ημέρες»

Οι βασικές διεκδικήσεις των εργαζομένων του ΟΑΣΘ, είναι η υπογραφή της νέας επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, το περιεχόμενο της οποίας είναι συμφωνημένο από τον Δεκέμβριο του 2021 και η επαναφορά των δύο , θέσης ευθύνης και ανθυγιεινού.

«Από τον Φεβρουάριο δίνουμε συνεχώς προθεσμία στα υπουργεία Υποδομών και Μεταφορών και στο Οικονομικών, προκειμένου να ικανοποιηθούν τα αιτήματά μας και τώρα ζητάνε άλλες τέσσερις εβδομάδες», επισήμανε ο κ. Δήμκας. Μεταξύ άλλων τόνισε ότι σήμερα κυκλοφορούν κατά μέσο όρο στην πόλη περί τα 280 οχήματα και ανέφερε ότι από τον οργανισμό λείπουν τεχνίτες, αλλά και περί τους 250 οδηγούς.

Σήμερα οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ πραγματοποιούν 4ωρη στάση εργασίας από τις 10 το πρωί, ενώ μετά την συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν, πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο της πόλης.