: Βραβεύτηκε ο 19χρομος Δημήτρης Καρακώστας, από την Ναύπακτο που έχασε τους γονείς του από κορονοϊό.

«Δυο μήνες πριν από τις του 2021 ασθένησαν και οι δυο γονείς μου από κορονοϊό καθώς και ο αδελφός μου. Οι γονείς μου μπήκαν στο νοσοκομείο αλλά δυστυχώς δεν τα καταφέραν. Όμως στη ζωή πρέπει να προσπαθούμε γι΄ αυτά που θέλουμε διότι δυστυχώς υπάρχουν πράγματα, που δεν μπορούμε να τα ελέγξουμε».

Σύμφωνα με το ΕΘΝΟΣ, τα λόγια ανήκουν στον 19χρονο Δημήτρη Καρακώστα, από την Ναύπακτο, ο οποίος σήμερα είναι φοιτητής της Πάτρας. Ο νεαρός συγκίνησε όλη την Ελλάδα για το μεγαλείο ψυχής, που επέδειξε αφού κατάφερε παρά το σκληρό χτύπημα της ζωής να αριστεύσει στις σπουδές του. Για το λόγο αυτό βραβεύτηκε σε μια λαμπρή και ιδιαίτερα συγκινητική τελετή με θέμα, «Πρόσωπα της χρονιάς 2021», που διοργάνωσε η εφημερίδα «Πελοπόννησος» και στην οποία παρέστη

ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Αντώνιος Αυγερινός, προκειμένου να απονείμει το βραβείο στον φοιτητή.

Μιλώντας κατά τη διάρκεια της τελετής ο νεαρός Δημητρης Καρακώστας ζήτησε από ολους «να προσπαθούν για όσα μπορούν και ονειρεύονται γιατί είναι κρίμα να τα χάνουμε λόγω τυχαίων συνθηκών».

Στην ομιλία του ο Πρόεδρος του Ερυθρού Σταυρού Αντώνιος Αυγερινός, ανέφερε: «Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής γιατί βραβεύω έναν εξαίρετο νέο, ο οποίος συγκλόνισε και συγκίνησε όλη την Ελλάδα με το μεγαλείο ψυχής και τη δύναμη θέλησης που επέδειξε καταφέρνοντας να υπερπηδήσει την μεγάλη του συναισθηματική φόρτιση, από τον αδόκιμο χαμό των αγαπημένων του γονέων, λίγες μέρες μάλιστα πριν τις κρίσιμες εξετάσεις για το μέλλον του. Η συγκεκριμένη πράξη αποτελεί νίκη ζωής, είναι ένας ήρωας της ζωής. Ο Δημήτρης Καρακώστας δίνει σε όλους μας ένα δίδαγμα ζωής, το οποίο πρέπει όλοι οι νέοι να έχουν ως παράδειγμα».