Στις και στην παράταση σχολικού έτους  μέχρι το τέλος Ιουνίου για δύο εβδομάδες,  αναφέρθηκε η υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή. Προτεραιότητα στα Λύκεια λόγω των υποηφίων στις πανελλαδικές εξετάσεις

Μέχρι πότε θα πάρει παράταση η σχολική χρονιά

Η κ. Μακρή ανέφερε στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ ότι οι πανελλαδικές εξετάσεις θα διεξαχθούν την ίδια περίοδο που γίνονται κάθε χρόνο με βάση τη μειωμένη ύλη κατά 30% λόγω της ιδιαιτερότητας της εποχής, ενώ αναφερόμενη στις των υπολοίπων τάξεων σημείωσε πως δεν έχει ληφθεί απόφαση αν θα πραγματοποιηθούν ή όχι, ωστόσο ανέφερε πως, ότι είναι να γίνει θα γίνει για το σύνολο των τάξεων γυμνασίων και λυκείων.

Αναφορικά με τα self test για την επιστροφή στα σχολεία, επισήμανε πως οι μαθητές θα πρέπει να κάνουν τα τεστ στο σπίτι τους και θα έρχονται στο αφού προσκομίζουν μια υπεύθυνη δήλωση από τον γονέα. Το ίδιο θα ισχύει για τους εκπαιδευτικούς, ενώ αν το παιδί είναι ενήλικας θα γράφει μόνο του την υπεύθυνη δήλωση.
Η κ. Μακρή είπε επίσης πως μόλις ένα 30% των εκπαιδευτικών έχουν δηλώσει την πρόθεσή τους να εμβολιαστούν εθελοντικά με τις δόσεις που περισσεύουν. Σύμφωνα με την ίδια, το νούμερο αυτό να ανεβαίνει κάπως με εκείνους τους εκπαιδευτικούς που έχουν ήδη εμβολιαστεί με το εμβόλιο της ΑstraZeneka αλλά και εκείνους που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.

Εκπαιδευτικοί για άνοιγμα σχολείων, εμβολιασμούς, self test: «Εμπαιγμός και σκοπιμότητες»

Κεραμέως: Τι είπε για παράταση σχολικού έτους, Πανελλήνιες 2021, άνοιγμα σχολείων

Σχολεία: Τι θα γίνει με τις προαγωγικές –  ενδοσχολικές εξετάσεις

Πανελλήνιες 2021: Αλλαγές στην εκπαίδευση λόγω υπογεννητικότητας –  Ο ρόλος της ελάχιστης βάσης εισαγωγής