: Τη θέση ότι σταθερή επιδίωξη του υπουργείου Παιδείας είναι οι να πραγματοποιηθούν όσο το δυνατόν πιο κοντά στην κανονική ημερομηνία διεξαγωγής τους επανέλαβε κατά τη διάρκεια συνέντευξής της το βράδυ της Πέμπτης η .

Μιλώντας στην ΕΡΤ, η υπουργός Παιδείας τόνισε πως αυτό που θέλει το υπουργείο είναι «οι να έχουν ολοκληρωθεί μέσα στον Ιούλιο, ιδανικά μέχρι τις 15 Ιουλίου».

Διευκρίνισε δε πως: «Όλα εξαρτώνται από την πορεία της πρωτοφανούς κρίσης που βιώνουμε και τον περιορισμό αυτής».

Ερωτηθείσα αναφορικά με τη μείωση της ύλης των , που ανακοινώθηκε την Πέμπτη, η κ. Κεραμέως τόνισε πως περιορίζεται σε αυτή που έχει διδαχθεί στη φυσική τάξη.

«Αφουγκραστήκαμε τη μεγάλη αγωνία και αναστάτωση όλων των υποψήφιων μαθητών».

Επανέλαβε δε, πως επικοινωνεί καθημερινά με τον καθηγητή λοιμωξιολογίας Σωτήρη Τσιόδρα για το άνοιγμα των εκπαιδευτικών δομών.

«Τα μηνύματα που λαμβάνω από τον κ. Τσιόδρα είναι αισιόδοξα» τόνισε η κ. Κεραμέως.

Προανήγγειλε δε, πως σήμερα, Παρασκευή, θα συνεδριάση η επιτροπή και θα εξετάσει το θέμα της αναστολής εκπαιδευτικών δομών.

«Προφανώς θα υπάρξει παράταση. Ελπίζουμε ότι αν ο Απρίλιος κυλήσει καλά, να γυρίσουμε άμεσα σε μια σταδιακή κανονικότητα» είπε.

Αναφερόμενη στα σχέδια του υπουργείου παιδείας εάν τα σχολεία τελικά ανοίξουν μετά τον Απρίλιο, η Νίκη Κεραμέως δήλωσε:

«Είναι πολλά. Να επεκτείνουμε ελαφρώς το σχολικό έτος , να επιβάλλουμε μικρότερης διάρκειας διδακτέας ώρας , να πάμε στα 35′ και να γίνει το μάθημα πιο εντατικό».