: Η Βουλευτής Β΄Αθηνών με τη Ν.Δ. Άννα Καραμανλή κάνει σκληρή κριτική στην κυβέρνηση και στο με αφορμή την Τροπολογία που αφορά στις Πανελλήνιες 2017

Η κ. Καραμανλή είπε πως δεν είναι η πρώτη φορά που αυτή η Κυβέρνηση λειτουργεί με αυτή την προχειρότητα σε έναν τομέα όπως η εκπαίδευση, που αποτελεί εθνική υπόθεση και επηρεάζει το μέλλον της νέας γενιάς. Ανέφερε επίσης ότι 2 μήνες πριν τα παιδιά δώσουν τις εξετάσεις, το Υπουργείο Παιδείας τη μία μέρα μείωνε τις θέσεις κατά χίλιες, την άλλη κατά 500, την επόμενη σε βάθος διετίας και τη μεθεπόμενη τους επέτρεπε να δώσουν παραπάνω μαθήματα με αποτέλεσμα τα παιδιά και οι γονείς εκτός από την ψυχολογική πίεση και την αγωνία των εξετάσεων να έχουν να αντιμετωπίσουν και τις παλινωδίες του .

Μάλιστα, η κυρία Καραμανλή είπε ότι γεννιούνται εύλογα ερωτηματικά για την ισότιμη μεταχείριση των μαθητών. Αφού τα παιδιά που θα δώσουν το Σεπτέμβριο θα έχουν 2 μήνες παραπάνω για να προετοιμαστούν και κάθε παιδί που δεν θα έχει γράψει σύμφωνα με τις προσδοκίες του στα 2 πρώτα μαθήματα, θα αναζητά τον τρόπο να ξαναδώσει τις αξιοποιώντας το πλεονέκτημα των 2 μηνών. Επίσης η Βουλευτής Β Άθηνων ανέφερε ότι είναι ορατός ο κίνδυνος να δημιουργηθεί φάμπρικα από ασθενείς υποψηφίους και ρώτησε την Κυβέρνηση ποιες είναι οι ασφαλιστικές δικλείδες που βάζει για να μην προκύψουν τέτοια φαινόμενα και πώς προσδιορίζονται οι σοβαροί λόγοι υγείας.