Παιδικοί σταθμοί ΕΣΠΑ: Αναμονή όλη τη νύχτα για μία θέση

Παιδικοί σταθμοί ΕΣΠΑ: Αναμονή όλη τη νύχτα για μία θέση

ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΕΣΠΑ | Απίστευτη ταλαιπωρία άλλη μια χρονιά για τους γονείς παιδιών που δικαιούνται το voucher για την εγγραφή τους σε παιδικούς σταθμούς.

Eetaa.gr: Βγήκαν τα τελικά αποτελέσματα ΕΕΤΑΑ Παιδικοί Σταθμοί ΕΣΠΑ 2019

Από χθες Τρίτη που ανακοινώθηκαν τα οριστικά αποτελέσματα, οι γονείς στέκονται επί ώρες σε ουρές έξω από τα αρμόδια γραφεία, προκειμένου να προλάβουν τη θέση στον της επιλογής τους και να εγγράψουν τα παιδιά τους.

Χαρακτηριστικές οι εικόνες του patrastimes.gr από την Πάτρα, όπου λίγες ώρες μετά την οριστικοποίηση των πινάκων επιλογής για τους παιδικούς σταθμούς, γονείς άρχισαν να σχηματίζουν ουρές έξω από τα γραφεία του Κοινωνικού Οργανισμού της Πάτρας στην οδό Γούναρη.

Οι ουρές άρχισαν να σχηματίζονται από αργά το βράδυ της Τρίτης με τους γονείς να κάνουν κυριολεκτικά ολονυχτία χωρίς μάλιστα να λείψουν και οι εντάσεις.

Αντίστοιχες εικόνες και στα Χανιά, όπου δεκάδες γονείς στήθηκαν από νωρίς την Τρίτη έξω από , πριν ακόμα βγουν τα οριστικά αποτελέσματα, ώστε να έχουν μια καλύτερη σειρά.

Χαρακτηριστική η εικόνα για τον παιδικό σταθμό στο Βαμβακόπουλο, που δείχνουν οι φωτογραφίες του flashnews.gr. Γονείς περίμεναν από τις 11.00 το πρωί της Τρίτης, για να πάρουν εγκαίρως σειρά και από το απόγευμα και μετά που θα ανακοινώνονταν τα αποτελέσματα και θα έπαιρναν τα voucher θα οπλίζονταν με μεγαλύτερη υπομονή περιμένοντας μέχρι σήμερα το πρωί, χωρίς να χάσουν τη σειρά τους, για να εγγράψουν το παιδί τους στον σταθμό.

Στον συγκεκριμένο παιδικό σταθμό υπάρχουν μέσω ΕΣΠΑ 31 θέσεις για τον παιδικό και 16 για το βρεφικό σταθμό. Ανάλογες εικόνες συναντά κάποιος σε πολλές περιοχές που έχουν λίγους παιδικούς σταθμούς και έτσι οι θέσεις σε σχέση με τη ζήτηση των γονέων είναι λιγότερες.

EETAA – Αποτελέσματα Παιδικών Σταθμών ΕΣΠΑ 2019: Στατιστικά στοιχεία -Όσα πρέπει να γνωρίζετε

googlenewsΑκολουθείστε το iPaidia στο Google News

Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr

Η Παιδεία στο Viber ΕΔΩ !